Navijači Njukasla ga mrze, a on im omogućio ogroman budžet

Premier League 8. okt 202110:47 > 15:021 komentar
Njukasl
Photo by Naomi Baker/Getty Images

Navijači Njukasla nikada nisu krili da su mrzeli sada već bivšeg vlasnika kluba Majka Ešlija. Razlog leži u tome što su ga označili kao škrticu, koja za razliku od ostalih vlasnika klubova u Engleskoj nije želela da se razbacuje sa novcem.

Kako je u četvrtak klub preuzeo princ Saudijske Arabije Mohamed Bin Salman, koji je bogatiji od svih vlasnika klubova Premijer lige zajedno, najavljuju se bombastična pojačanja koja će klubu u što kraćem roku moći da donesu trofeje, kako u domaćim tako i u evropskim takmičenjima.

Kako bi to ostvario Njukaslu je potreban ogroman novac, koji je novi vlasnik spreman da izdvoji. Ipak, kako nalažu fudbalska pravila  to ne bi bilo moguće bez poštovanja finansijskog fer-pleja, koji im je omogućio upravo bivši vlasnik.

Naime, Ešli je poslovao u plusu, što je retkost za klubove u Engleskoj, klub nema nikakvih zaduženja i kredita, kao recimo Mančester Junajted i Liverpul, pa će novi vlasnik Mohamed Bin Salman već prve godine moći da potroši 200.000.000 evra koliko planira da uloži u pojačanja i novi kadar.

Prvi zadatak nove uprave Njukasla biće da nađe zamenu za menadžera Stiva Brusa, kome su zbog loših rezultata dani na klupi Svraka odbrojani. Novac pri dovođenju novog neće biti problem…

Komentari

Vaš komentar