Zvanično – danas nema fudbala na Old Trafordu

Premier League 2. maj. 202118:4031 komentara
Podeli:
Getty images/ Alex Livesey

Predstavnici Premijer lige, Mančester junajteda, Liverpla i zvaničnici utakmice složili su se da današnji derbi bude odložen. Vest je potvrdio i Mančester junajted.

Meč je zvanično odložen.

„Nakon razgovora koji su obavljeni sa policijom, Premijer ligom, predstavnicima klubova i zvaničnicima utakmice, odlučeno je da naš meč sa Liverpulom bude odložen iz bezbednosnih razloga.

Slede razgovori sa Premijer ligom o određivanju novog termina za utakmicu.

Naši navijači su strastveni kada je klub u pitanju i u potpunosti se slažemo sa tim da imaju pravo da izraze svoj stav na miran način.

Ipak, žalimo zbog toga što je na ovaj način poremećen rad tima, ali i što su drugi navijači i policija dovedeni u opasnost. Zahvaljujemo se pripadnicima policije na pravovremenoj reakciji i podršci i na svaki način ćemo sarađivati u istrazi koja će uslediti“, navedeno je u saopštenju Mančester junajtda.

Povezano

Do odlaganja meča došlo je zbog upada navijača Mančester junajteda na teren Old Traforda i od tada se pojavljuju različite, i sve redom, nezvanične informacije o sudbini same utakmice.

Saopštenjem se oglasila i Premijer liga:

„Odluka je doneta zajednički nakon dogovora policije, oba kluba, Premmijer lige i lokalnih vlasti.

Bezbednost svih na Old Trafordu je prioritet.

Razumemo i poštujemo snažna osećanja, ali takođe osuđujemo bilo kakve akte nasilja, kriminalnog ponašanja, upada na privatni posed, posebno u situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Postoje brojni načini na koje navijači mogu da pokažu svoj stav, ali ponašanje manjine koje smo videli danas nema nikakvo opravdanje.

Saosećamo sa policijom i redarima koji su morali da se suoče sa ovom opasnom situacijom kakvoj nije mesto u fudbalu.

Novi termin meča potvrdićemo u najkraćem mogućem roku“, navode se u saopštenju Premijer lige.

Kratkim saopštenjem oglasio se i Liverpul:

„Liverpul je u potpunosti saglasan sa odlukom o odlaganju današnjeg meča nakon događaja na Old Trafordu i oko njega.

Naš stav je da javna bezbednost mora da bude prioritet i podržavamo odluku da se meč odloži dok ne bude moguće obezbediti bezbednost za sve učesnike, zvaničnike i članove timova.

Jasno je da nije bilo moguće da se to postigne danas jer je situacija veoma brzo eskalirala.

Nastavljamo razgovore sa Mančester junajtedom, Premijer ligom i lokalnim vlastima kako bismo našli odgovarajuće rešenje za novi termin utakmice“, poručili su iz kluba sa Enfilda.

 

 

Komentari

Vaš komentar