„Nije fer – za pobede zaslužni igrači, za poraze kriv Solšer“

Premier League 21. dec. 202013:056 komentara
Podeli:
Ole Gunar Solšer
Photo by Phil Noble - Pool/Getty Images

Nekadašnji fudbaler Mančester Sitija Majka Ričards kaže mnogi bezrazložno potcenjuju rad Olea Gunara Solšera, menadžera Mančester junajteda.

„Čuo sam ljude kako govore da je Junajted kilometrima daleko od šampionskog tima, ali u ovom trenutku tabela priča drugačiju priču. Ako Junajted pobedi u meču zaostatka, biće drugi na tabeli sa samo dva boda manje od Liverpula. U trci su za prvaka, to je sigurno, iako neki Solšerovi kritičari neće to želeti da priznaju. Zaslužuje priznanje za to, ali neće ga dobiti“, napisao je Ričards u kolumni za BBC.

Povezane vesti

Ističe Ričards da eksperti nekada razmišljaju samo o trenutnoj utakmici i da ne sagledavaju širu sliku.

„Junajted nije baš došao pravo niotkuda. Jeste, ispali su iz Lige šampiona i to je vodilo još žešćim kritikama na račun Solšera, ali u Premijer ligi već neko vreme igraju sjajno, imaju šest pobeda i remi u poslednjih sedam utakmica“, piše 32-godišnji Ričards i dodaje:

„Igraju veoma dobro, daju mnogo golova, ali niko ne govori o Oleovom udelu u tome, u tim dobrim rezultatima. To se tumači kao da su igrači spasli te utakmice uprkos njemu, a kada stvari krenu loše, onda je to zato što je Solšer loše postavio stvari taktički, onda je on krivac. To niti je pošteno niti je pravi odraz onoga što se dešava. U nedelju protiv Lidsa Solšer je taktički savršeno postavio utakmicu, a kada izgubi jednu utakmicu, to se predstavlja kao najgora stvar na svetu i govori se da je vreme da ode“.

Naprotiv, piše Ričards, sada je vreme da mu se oda priznanje.

„U doba Božića Junajted nije držao korak sa vrhom tabele još otkad je 2013. godine otišao Aleks Ferguson, a sada su tu“.

Za kraj, Ričards je poručio da će utakmica sa Lesterom u subotu biti pravi test šampionskih ambicija Crvenih đavola.

Komentari

Vaš komentar