Nil Vornok ide u penziju: Pravo je vreme da idem dalje

Premier League 9. apr 202213:46 > 13:47
Podeli:
AP Photo/Rui Vieira

Posle 42 godine Nil Vornok više neće biti menadžer niti jedne ekipe i ide u penziju. Vodio je 16 klubova, a njegova karijera biće upamćena između ostalog jer je prožeta komičnim situacijama.

Nil Vornok je u decembru napunio 73 godine i jasno je da je to previše za posao menadžera. Ovaj nekadšnji fudbaler Česterfilda, Roderama, Barsnlija, Kruva, je vodio 16 ekipa u karijeri.

Počeo je menadžersku karijeru u Geinsborou, bio je u Bartonu, Skarborou, Nots Kauntiju, Torkiju, Hadersfildu, Plimtu, Oldamu, Buriju, Šefild Junjatedu, Kristal Palasu, Kvins Park Rendžersu, Lids Junajtedu, Roderamu, Kardifu i na kraju u Midlsbrou.

Taj tim je vodio do decembra 2021, a najduže je bio u Šefild Junajtedu od 1999. do 2007. godine. Čak osam puta je obezbedio promociju svojoj ekipi, a to je između ostalih uradio baš sa „oštricama“, Kvins Park Rendžersom i sa Kardif Sitijem što mu je i poslednji veliki uspeh.

„Pomislio sam da je pravo vreme, kako ide kraj sezone. Neću dobiti posao pre kraja sezone. Dobar niz sam imao. Uživam sada u stvarima koje nisam radio godinama, imam mnogo više vremena za porodicu, pse i takođe sam počeo da vozim bicikl“, kaže Vornok.

Kaže da nije nestao entuzijazam kod njega, ali da mora da posveti vreme bliskim ljudima i supruzi Šeron.

„Kada si menadžer onda si sebičan. Nosiš svoj posao kući i nosiš ga gde god da si. Bilo da si na vrhuncu ili na dnu to je teško deci i supruzi“.

Komentari

Vaš komentar