„Nisam srećan, ali ovo je moj posao i neću odustati“

Premier League 30. dec. 202122:121 komentar
Podeli:
Romelu Lukaku
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

"Šef je odlučio da igramo u drugačijoj formaciji, ja moram to da poštujem", rekao je između ostalog Romelu Lukaku u intervjuu za italijanski Skaj sport.

Romelu Lukaku našao se u centru pažnje pretposlednjeg dana 2021. godine kada su objavljeni delovi intervjua koji je dao za Skaj sport Italija i u kome je naveo da nije zadovoljan u Čelsiju i kritikovao sistem Tomasa Tuhela.

Od kada se vratio u Čelsi, Lukaku je postigao sedam golova na 18 nastupa pre nego što je zadobio povredu, a zatim i pozitivan test na koronavirus. Samo je jednom odigrao svih 90 minuta u poslednjih 13 mečeva kluba.

„Fizički sam odlično. Jednostavno, nisam baš zadovoljan situacijom u kojoj sam, ali i to je normalno. Mislim da je šef odlučio da promeni formaciju u kojoj igramo, moje je da se sa tim suočim profesionalno. Nisam srećan, ali ovo je moj posao i ne smem od njega da odustanem“, rekao je Lukaku.

Saga oko Lukakuovog povratka u Čelsi trajala je neko vreme. U avgustu su brojni mediji pisali da je Lukaku zatražio od Intera da prihvati već nekoliko puta uvećavanu ponudu Čelsija koja je tada iznosila 85 miliona funti. Inter nije mario za želju igrača.

Ali, Čelsi se vratio sa novom ponudom i za 97.5 miliona funti potpisao ugovor sa Lukakuom 12. avgusta. Belgijanac je rekao da žali zbog načina na koji je napustio klub, ali je rekao i da veruje da će u budućnosti ponovo igrati u Interu.

„Mislim da ništa od toga nije trebalo da se dogodi, uključujući i način na koji sam otišao i na koji sam komunicirao sa navijačima. Malo me nervira to, tada nije bio pravi trenutak za takve razgovore. Uvek sam govorio da volim Inter i da ću ponovo igrati za taj klub. I nadam se da će biti tako, zaljubio sam se u Italiju. Mislim da je sada pravi momenat da kažem šta se zaista dogodilo, a da ne kažem ništa loše o bilo kome jer ja nisam takva osoba“, nastavio je ispovest Lukaku.

„Želim da se iskreno izvinim navijačima Intera jer nije trebalo da napustim klub na koji sam to učinio. Trebalo je da vam se obratim, posebno nakon svega što ste vi učinili za mene, za moju porodicu, za moju mamu i sina. Nikada to neću zaboraviti. Iskreno se nadam da ću jednog dana moći da se vratim, ne na kraju karijere već dok još uvek budem igrao dobro, na visokom nivou, da osvojimo još trofeja“.

Komentari

Vaš komentar