„Ole i Ferguson moraju da budu prve žrtve revolucije u MU“

Premier League 24. okt. 202110:306 komentara
Podeli:
Sten Kolimor
REUTERS/Action Images / Lee Smith

"Aleks Ferguson i Ole Gunar Silšer moraju da budu prve 'žrtve' revolucije u Mančester junajtedu", piše u svojoj novoj kolumni nekadašnji fubdler, a sada stručni konsultant Sten Kolimor.

„Mančester junajted mora da preseče pupčanu vrpcu kojom je vezan za istoriju. Vreme je da neko kaže ono o čemu svi ćute“, piše Kolimor u svojoj novoj kolumni.

Nekadašnji fudbaler naglašava da Ole Gunar Solšer nije pravi čovek za posao koji radi, ali dodaje i da je krajnje vreme da se ograniči veoma jasan uticaj koji na sve što se dešava u klubu ima Aleks Ferguson.

„Vreme je da se preseku veze sa istorijom, da se stvori nova, energičnija i svetlija budućnost bez duhova prošlosti koji vise nad njom. Prošlo je sedam godina, potrošeno je više od milijardu funti na tim. Solšer je potrošio najveći deo tog novca, Ferguson i dalje iz pozadine utiče na sve i zato je i on među onima koje treba kriviti za sve što se dešava“.

Kolimor dalje piše kako je Solšeru mesto praktično zagarantovano zbog zasluga koje ima kao nekadašnji igrač i napominje da ne bi mogao ni da priđe blizu poslu koji sada radi da nije stare igračke slave.

„Činjenica je da Ole nije unapredio tim i ne sme to da prikrije ni ono što se desilo u meču sa Atalantom. Žao mi je, ali ne može. Gledam tim i vidim skup 22 individualca koji su tako nabacani na jedno mesto. Ne bi me začudilo da se na belu tablu bez ikakvog plana samo ‘zakače’ imena. Jednostavno ne izgledaju kao tim, generalno stalno pokazuju neku malaksalost“.

Tu je naravno i Kristijano Ronaldo, a Kolimor smatra da apsolutno nije postojao nikakav plan da on bude doveden u ekipu, jednostavno je samo bio dostupan te da je u priči oko njegovog povratka najvažniju ulogu odigrao Ferguson.

„Ronaldo nije igrač za budućnost. Nije igrač oko koga možete da gradite tim. On je igrač za sada i ovde. Ali, kada ga jednom izdaju noge, gde je zamena za njega?“

Kolumna je objavljena u danu velikog engleskog derbija koji je i jedna od tema teksta:

„Ovog popodneva nećete moći da pogledate tim Junajteda kao što možete da pogledate tim Liverpula i da kažete – e, ovo je urađeno sa dobrim planom i ima neke logike u svemu što se radi. ne mogu to da vidim na Old Trafordu gde jednostavno mora da se prestene sa politikom da je svaka Fergusonova reč zakon“.

„Šta god da se dešava u klubu pretpostavljaš da se svi pitaju – šta bi Ferguson uradio? Vreme ne čeka nijednog čoveka u fudbalu. Moraš da se menjaš a Ferguson ima skoro 80 godina. On je kao neko zaštitno ćebence u koje je sve umotano, ali ono jednostavno mora da se odbaci inače klub nikada neće krenuti napred. U ovom momentu, Mančester junajted je kao beba koja još uvek doji, potrebno im je konstantno uljuljkivanje pričama o staroj slavi“, zaključio je Kolimor.

Komentari

Vaš komentar