Ostaju Barsa i PSŽ: Siti odustao od Mesija, bira Holanda

Premier League 20. feb. 202112:514 komentara
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Iz plavog dela Mančestera demantuje pisanje medija da su revidirali ponudu za Lea Mesija, jer kako tvrde uopšte nisu ni slali ponude, ni sad ni ranije.

Leu Mesiju na leto ističe ugovor sa Barselonom i sve se češće nagađa da će na kraju uraditi ono što nije prošle godine. Definitivno napustiti Kamp Nou.

Ove spekulacije još više je podstakao ubedljiv poraz od Pari Sen Žermena 1:4 u utorak na domaćem terenu, što praktično znači eliminaciju iz Lige šampiona.

Da su normalne okolnosti Mesi bi verovatno ostao u Barseloni do kraja karijeri, što će se na kraju možda i dogoditi. Ali neizvesnost oko ostanka postoji zbog više puta odloženih predsedničkih izbora u klubu, iako svi kandidati poručuju da su odlučni u nameri da zadrže 33-godišnjeg Argentinca.

Mančester Siti je dugo slovio kao moguća alternativa, zajedno sa Pari Sen Žermenom. Tim povodom pojedini mediji objavili su da su Građani revidirali poslednju ponudu za Mesija, što su iz kluba oštro demantovali.

Iz Mančester Sitija tvrde da nije moglo da bude nikakvog revidiranja je nije ni bilo ponuda. Ni sad ni ranije.

Bartomeu blokirao prelazak u Siti

Međutim, mediji imaju svoje izvore i tvrde da je Mesi bio veoma blizu da se pridruži Pepu Gvardioli u Sitiju nakon što je u avgustu podneo zahtev za transfer. Međutim, tadašnji predsednik Barselone Đosep Marija Bartomeu je blokirao taj potez pre nego što je podneo ostavku u oktobru.

Holand je mlađi i predstavlja budućnost

Navodno, Siti je definitivno odustao od Mesija, jer želi da sve karte baci na angažovanje sjajnog Norvežanina Holanda, koji nesumnjivo predstavlja budućnost evropskog i svetskog fudbala.

Leo Mesi je kao fudbaler Barselone šest puta biran za Fudbalera godine na svetu i opšte je prihvaćen kao jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Ali, u junu će napuniti 34 godine, dok će Erling Holand mesec dana kasnije proslaviti tek 21. rođendan.

Komentari

Vaš komentar