Otpuštanje Murinja koštalo bi Totenhem 40 miliona evra

Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Žozeu Murinjo trenutno ne ide na klupi Totenhema, engleski mediji počinju stidljivo da pominju mogući razlaz sa londonskim Pevcima i licitiraju sa eventualnim naslednicima, a ako bi do toga stvarno došlo onda bi po pisanju portugalskih medija klub iz Severnog Londona morao dobro da odreši kesu.

Engleska štampa piše da prvi operativac Totenhema Danijel Levi neće donositi ishitrene odluke u slučaju Murinja, jer je oduvek želeo da ga dovede u klub, ali ističu da mu se nimalo ne dopada situacija u ekipi.

Najpre mu se nije svidelo izostavljanje iz tima Dele Alija, koji važi za jednog od Levijevih ljubimaca. Dodatno ga je razljutila situacija oko Gereta Bejla. Pogotovo što je povukao silne veze i vezice, a tek da se ne pominje novac, da sjajnog Velšanina vrati iz Real Madrida u Totenhem.

Dok tabloidi smenjuju koga treba i ne treba, ozbiljniji listovi na Ostrvu pišu da bi eventualna promena na klupi Totenhema mogla da bude tek na kraju sezone. Murinjov posao nije u neposrednoj opasnosti, uprkos trenutnoj krizi, ali će mnogo zavisiti od završetka, odnosno eventualnog plasmana u evropska takmičenja.

Naslednici Nagelsman ili Rodžers

Kao mogući naslednici pominju se trener RB Lajpciga Julijan Nagelsman, kao i menadžer Lestera Brendan Rodžers, koji je navodno već bio na Levijevom spisku pre nego što je doveo Murinja.

Istovremeno portugalska A Bola piše da se Murinjo dobro obezbedio  i ukoliko bi dobio „sporazumni“ raskid ugovora, Totenhem bi na ime odštete morao da mu plati oko 40 miliona evra.

 

Komentari

Vaš komentar