„Ove godine neće trebati 97, 98 bodova za titulu“

Premier League 4. jan. 202117:162 komentara
Podeli:
Gareth Copley/Getty Images

Endi Robertson smatra da njegov tim neće morati da bude dominantan u ligi kao prošle godine kako bi ove odbranio titulu.

Levi bek Liverpula veruje da će ove godine saigrači i on imati malo više prostora za greške nego prethodne godine kada su osvojili tutulu posle 30 godina čekanja.

U sezoni 2018/19. Liverpulu je titula izmakla za jedan bod iako su na kraju sezone imali 97. Titulu su osvojili sa 99 bodova. Robertson veruje da će ove godine za titulu biti potrebno mnogo manje.

Komentarišući dva vezana remija, protiv Njukalsa i Vest Bromvič Albiona u razgovoru za Skaj Sport, Robertson je rekao:

„U prethodne dve ili tri sezone, bez želje da pokažem bilo kakvo nepoštovanje prema rivalima, ovakve utakmice bismo glatko dobili. Ako bismo sada dodali ta četiri boda tabela bi izgledala drastično drugačije. Ali, mi smo i dalje veoma zadovoljni, ali svi smo svesni da je ova sezona od samog početka posebna“.

„Biće tu sedam, osam utakmica koje će biti odlučujuće za nas koji smo u vrhu. Mislim da sa dosta sigurnosti mogu da kažem da neće za titulu ponovo trebati 97, 98 bodova, osamdesetak je verovatnije u situacijama da svako svakome uzima bodove. Važno je da ostanemo u trci, a to za sada radimo kako treba“, dodao je Robertson.

„Naravno, razočarani smo ishodom poslednje dve utakmice, posebno onom protiv Njukasla. Mislim da smo mogli da igramo celo veče i da imamo koliko god poželimo šansi, njihov golman bi sve odbranio. Nekad je jednostavno tako, ali srećom nismo proteklih godina imali mnogo takvih situacija“, rekao je on.

 

Komentari

Vaš komentar