Pet kandidata za menadžera godine u Premijer ligi

Podeli:
Gvardiola Klop Pep Guardiola, Manager of Manchester City interacts with Jurgen Klopp, Manager of Liverpool during the Premier League match between Manchester City and Liverpool at Etihad Stadium on April 10, 2022 in Manchester, England. Manchester City v Liverpool - Premier League
(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Spisak kandidata za najboljeg menadžera godine u Premijer ligi u petak je skraćen na pet imena.

Među pet kandidata za najboljeg menadžera Premijer lige za sezonu 2021/22. očekivano su menadžeri dva tima koja se bore za titulu – Pep Gvardiola i Jirgen Klop.

Uz njih dvojicu, na listi su menadžer Njukasla Edi Hau, menadžer Kristal Palasa Patrik Vijeira i menadžer Brentforda Tomas Frank.

Strateg Brentforda imao je savršen debi u Premijer ligi zajedno sa svojim klubom koji je prvi put u eliti. A biće tu i sledeće sezone. Sasvim zasluženo.

Edija Haua kandidovao je sjajan posao koji je uradio od prezimanja Njukasla. Njegov tim na putu je da postane prvi koji je uspeo da ostane u Premijer ligi nakon što nije upisao nijednu pobedu u prvih 14 mečeva. Njukasl je imao samo pet poena kada je Hau stigao u novembru, sada ima 43 i 14. je na tabeli u samom finišu sezone. Uz to je Njukasl imao i seriju od devet mečeva bez poraza.

U svojoj prvoj menadžerskoj sezoni u Premijer ligi Patrik Vijeira je doveo Kristal Palas do pozicije da sezonu završava u gornjoj polovini tabele, a navijači su više nego zadovoljni načinom na koji ekipa igra i funkcioniše.

Činjenicu da su na listi kandidata za najboljeg menadžera Pep Gvardiola i Jirgen Klop ne treba posebno obrazlagati. Gvardiola bi mogao da bude proglašen najboljim menadžerom četvrti put u poslednjih pet godina.

O nagradi, kao i svim nagradama koje Premijer liga dodeljuje na mesečnom i godišnjem nivou, u određenom procentu učestvuju i navijači. Glasovi publike čine deset odsto ukupnih glasova, a glasaju i članovi panela Premijer lige, kao i menadžeri i kapiteni ekipa.

Za menadžera godine možete glasati na ovom linku sve do 16. maja u 19.00 časova.

Komentari

Vaš komentar