Pismo navijačima: Ujedinjeni protiv nepoželjnog ponašanja

Premier League 20. dec 202212:581 komentar
Liverpul Mančester Siti De Brujne Salah Mohamed Salah of Liverpool (nearest) gets ahead of Kevin De Bruyne of Manchester City during the UEFA Champions League Quarter Final match at Anfield, Liverpool PUBLICATIONxNOTxINxUK Copyright: Liverpool v Manchester City UEFA Champions League Quarter Final Mohamed Salah of Liverpool nearest
Russell Hart via Guliver image (Mo Salah i Kevin De Brujne)

Čelnici Mančester sitija i Liverpula i predstavnici navijača sastali su se pre nekoliko dana kako bi počeli da rešavaju pitanje "zle krvi" između navijača dva kluba, a sve pred duel koji će biti odigran 22. decembra u okviru Liga kupa.

Biće to prvi meč za oba kluba od početka novembra, ali i prvi međusobni duel od oktobra i pobede Liverpula 1:0 na Enfildu u Premijer ligi. Upravo taj meč je obeležilo i mnoštvo incidenata i ružnih napisa o tragediji u Hilzborou i Hejselu, a po ko zna koji put navijači Sitija su i pesmom na ružan način podsećali na ova dva tužna događaja. Takođe, brojni predmeti su ubačeni na teren nakon što je Mohamed Salah postigao gol koji je na kraju doneo pobedu domaćinu.

Povezano

To je bio već treći put u samo šest meseci kako su navijači Sitija optuženi da pevaju pogrdne pesme o tragedijama koje su pre više decenija zadesile navijače Liverpula i nije prvi put da se nešto takvo čuje sa stadiona u aprilu svake godine kada se obeležava godišnjica oba događaja.

Navijači Liverpula optuženi su za pljuvanje ka klupi Pepa Gvardiole na utakmici odigranoj pre dva meseca, ali je istraga ovim povodom utvrdila da se to nije dogodilo.

Sada su engleski mediji objavili i tekst pisma koje su dva kluba poslala nakon sastanka na adrese svih vlasnika sezonskih ulaznica.

„Klub je ovo pismo poslao svim vlasnicima sezonske ulaznice pred meč u četvrtak.

Pišemo vam u ime oba kluba, Mančester sitija i Liverpula, pred naš duel u Liga kupu koji će biti odigran na Etihad stadionu u četvrtak.

Kao i svaki susret naša dva kluba, sigurni smo da ćemo dobiti još jedan fudbalski spektakl i sigurni smo da svi odbrojavate dane do kraja pauze u domaćem fudbalu nakon Svetskog prvenstva.

Strast i entuzijazam naših navijača kada igramo jedni protiv drugih, na Etihadu ili na Enfildu, je deo onoga što naše mečeve čini posebnima i znamo da ste posvećeni pravljenju što bolje atmosfere u kojoj su svi dobrodošli, prihvaćeni i uživaju u iskustvu koje donosi utakmica.

Nažalost, poslednjih nekoliko susreta naša dva kluba obeležilo je i neprihvatljivo i neodigovorno ponašanje manjeg broja navijača kakvom nije mesto na stadionima.

Zbog toga vam pišemo kako bismo zamolili da se takvo ponašanje ne ponavlja kako bi dobro ime oba kluba bilo očuvano. Možete nam pomoći tako što ćete prijaviti takvo ponašanje kako bismo sve mogli da istražimo.

Shvatamo da neki navijači ne razumeju kako njihovo ponašanje utiče na druge navijače, na stadionu i van njega i zato ćemo nastaviti da radimo na edukaciji navijača.

Važno je da svi budu svesni i u potpunosti posvećeni tome da se suočimo sa neprihvatljivim ponašanjem manjine i da ga sprečimo tako što ćemo kažnjavati one koji nisu odgovorni.

Angažovali smo i predstavnike najvažnijih najvažnijih navijačkih grupa oba naša kluba u našim razgovorima kako bismo dobili podršku u rešavanju ovakvih problema i održali pravu atmosferu na našim mečevima.

Ako svi budemo ujedinjeni u prihavljivanju ovakvih incindenata i neodgovornog ponašanja koje svima samo nanosi štetu, uključujući neprihvatljivu gestikulaciju, povike, bacanje predmeta na teren kao i bilo kakvo diskriminatosrko ponašanje – onda možemo da se koncentrišemo na pružanje prave podrške našim timovima.

Hvala vam što ste odvojili vreme da pročitate ovo pismo i na vašoj posvećenosti i pomoći da neprihvatljivom ponašanju stanemo na kraj.

Nadamo se da ćete uživati u meču“, poručili su iz Mančester sitija i Liverpula.

Komentari

Vaš komentar