„Plan B“ britanske Vlade i kovid pasoši za ulazak na stadion

Premier League 8. dec. 202113:121 komentar
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Vlada Velike Britanije sprema se da usvoji "Plan B" za borbu protiv širenja novog soja koronavirusa, a to bi moglo da se odrazi i na navijače koji idu na utakmice.

Kako pišu britanski mediji, „Plan B“ bi podrazumevao da se od građana zahteva da pokažu dokaz o punoj vakcinaciji (dve doze) prilikom ulaska u javne objekte, uz nove direktive za rad od kuće i nova pravila o nošenju zaštitne maske.

Fudbal će, ukoliko plan bude usvojen, odmah osetiti promene na svojoj „koži“. Navodno, Premijer liga je već obaveštena o potencijalnim promenama na sastanku vlasnika klubova prošlog petka. Zvaničnici lige navode da će nova pravila o ulasku na stadion biti na snazi i pre kraja decembra. Navijači će u tom slučaju na ulazu, uz ulaznicu, morati da pokažu i dokaz o potpunoj vakcinaciji.

Svakako će biti poteškoća u činjenici da neki navijači neće moći da uđu na stadion iako su platili svoja mesta, ali klubovi su, tvrdi liga, spremni za ovaj izazov.

Klubovi Premijer lige se već mesecima pripremaju za ovaj scenario, čak su očekivali da upravo oni budu ti koji testiraju sistem funkcionisanja kovid pasoša i kada je na snazi bilo drugo zaključavanje.

I ranije je najavljivano da Premijer liga ima sistem provere kovid pasoša koja će biti praćena i drugim proverama i testovima za navijače koji dolaze na utakmice.

Uz to, očekuje se da će biti pooštrena pravila i za nošenje zaštitnih maski te da će ono biti obavezno na stadionima.

Komentari

Vaš komentar