Porota na suđenju Mendiju se povukla za donošenje presude

Guliver

Porota na suđenju francuskom fudbaleru Benžamenu Mendiju, optuženom u Velikoj Britaniji za sedam silovanja, povukla se za donošenje presude posle četiri meseca saslušanja.

Porota, osam muškaraca i četiri žene, na sudjenju u Česteru, sada moraju da donesu odluku o presudi. Sudija Stiven Everet izjavio je da će većanje porote biti nastavljeno od 19. decembra, ukoliko porota ove nedelje ne donese odluku. 

Mendiju (28), francuskom defanzivcu, kojeg je Mančester siti suspendovao na više od godinu dana, sudi se od početka avgusta. Optužen je za sedam silovanja, pokušaj silovanja i seksualni napad, i preti mu doživotni zatvor. 

Krivična dela su se dogodila između oktobra 2018. i avgusta 2021. u njegovom domu u Češiru, na severozapadu Engleske. Tužilaštvo je Mendija predstavilo kao „predatora“ koji je zlostavljao „ranjive, prestravljene i izolovane“ žrtve. Fudbaler je negirao te optužbe. 

Mendi, koji je sa Francuskom osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 2018. godine, proveo je više od četiri meseca u istražnom zatovru, u periodu od avgusta prošle godine do početka ove godine. Mendi je u tim iz Mančestera prešao 2017. godine za 52 miliona funti (oko 61,4 miliona evra).  

Komentari

Vaš komentar