Preko Hrvatske do… Igrače Totenhema čeka kazna

Podeli:
Michael Regan, Getty Images Sport

Totenhem će po povratku iz reprezentacije kazniti Argentince Đovanija Lo Selsa i Kristijana Romera, kao i Kolumbijca Davinson Sančesa.

Ranije je objavljeno da su klubovi engleske Premijer lige odlučili da ne puste igrače na septembraske utakmice reprezentacija koje će se održati u zemljama koje su na „crvenom spisku“ britanske vlade.

Povezane vesti

Na tom spisku su sve države Južne Amerike.

Uprkos tome, fudbaleri Totenhema odlučili su igraju za svoje reprezentacije. Lo Selso, Romero i Sančes su planirali da preskoče tek treće kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2022. u septembru i vrate se u Veliku Britaniju preko Hrvatske kako bi izbegli karantin i odmah se vratili treninzima.

Brazilske vlasti u nedelju su prekinule duel između domaće selekcije i Argentine sa namerom da deportuju igrače gostujućeg tima Emilijana Martinesa, Emilijana Buendiju, Kristijana Romera i Đovanija Lo Selsa jer su prekršili protokole prilikom ulaska u zemlju.

Policija i službenici za migracije prišli su terenu tokom utakmice, nakon čega su Argentinci odlučili da napuste stadion. Meč je zvanično prekinut, a FIFA je danas potvrdila da je pokrenut disciplinski postupak.

 

Komentari

Vaš komentar