Premijer liga protiv Superlige: Uradićemo sve da je sprečimo

Premier League 20. apr. 202116:25 > 16:354 komentara
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Premijer liga se u utorag oglasila zbaničnim saopštenjem u kome navodi da će preduzeti sve akcije kako bi sprečila funkcionisanje Superlige.

Čak šest klubova iz Engleske (Mančester Siti, Mančester Junajted, Liverpul, Arsenal, Čelsi i Totenhem) učestvovalo je u formiranju Superlige, koja bi trebalo da funkcioniše nezavisno od UEFA.

Povezane vesti

U utorak je održan sastanak čelnika Premijer lige sa predstavnicima preostalih 14 klubova.

„Premijer liga, zajedno sa Fudbalskim savezom, sastala se sa predstavnicima klubova kako bi razgovarali o neposrednim posledicama osnivanja Superlige. Svih 14 klubova na sastanku je jednoglasno odbacilo ideju o formiranju tog takmičenja.

Premijer liga razmatra koje radnje može preduzeti kako bi sprečila nastanak Superlige, a vlasnici klubova učesnika biće podvrgnuti pravilima na koja su se obavezali.

Liga će nastaviti da radi sa zainteresovanim stranama, uključujući navijačke grupe, Vladu, UEFA, FA, EFL, PFA i LMA kako bi zaštitila interese igre i poziva sve klubove koji su deo novog takmičenja da odmah od toga odustanu.

Premijer liga želi da zahvali navijačima i svim zainteresovanim stranama na podršci . Reakcije dokazuje koliko ljudima znači fudbal“.

Komentari

Vaš komentar