Premijerligaši traže rešenje za Brazilce

Premier League 9. sep. 202120:532 komentara
Podeli:
Liverpul
Printscreen

Na zahtev Fudbalskog saveza Brazila, Međunarodna fudbalska federacija aktivirala je petodnevnu supenziju igračima Brazila koji nastupaju u Premijer ligi jer se nisu odazvali pozivu reprezentacije.

Kako pišu britanski mediji, klubovi razmatraju sledeće korake jer su uvereni da, zbog pravila putovanja i karantina, FIFA nema osnova da stavi na snagu ovo pravilo.

Premijerligašima u korist može da ide i izjava selektora Brazila pred meč sa Peruom:

„Jedino što je fer je da se poštuju zakoni. Jedina fer odluka je da se na prvo mesto, pre svega stavi zdravlje ljudi. Naravno da je fer smatrati i da je sport važan, ali na skali na kojoj je zdravlje ljudi važnije od sporta, svakako su važniji zakoni“, rekao je Tite.

S obzirom da je Brazil u crvenoj zoni prema zakonima Engleske i da bi igrači po povratku sa reprezentativnih obaveza morali da provedu deset dana u karantinu, klubovi iz Premijer lige zauzali su zajednički stav da ne puste igrače na septembarsko okupljanje jer bi to značilo da igrači propuštaju i do četiri utakmice kluba.

Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Čelsi i Lids sada su suočeni sa situacijom u kojoj za vikedn ne mogu da računaju na svoje Brazilce. Čelsi i Mančester junajted su u dodatno otežanoj poziciji jer oni prve mečeve u Ligi šampiona igraju u utorak pa na Brazilce neće moći da računaju ni na tim utakmicama.

Everton je izuzet iz cele situacije jer su iz Fudbalskog saveza Brazila istakli da su im Karamele izašle u susret kada je trebalo pustiti Rišarlisona na Olimpijske igre u Tokiju.

Klubovi iz Premijer lige pokušavaju da pronađu rešenje i isteraju svoje jer su stava da njihovi igrači treba da budu na raspolaganju menadžerima za vikedn.

Komentari

Vaš komentar