Plemenite namere nagrađene: Princ Vilijam odlikovao Rašforda

Premier League 9. nov. 202119:49 > 19:521 komentar
Podeli:
Markus Rašford
Andrew Matthews/Pool via REUTERS

Vojvoda od Kembridža u britanskoj kraljevskoj porodici, princ Vilijam odlikovao je u utorak fudbalera Mančester Junajteda Markusa Rašforda u dvorcu Vindzor. Ofanzivac „Crvenih đavola“ nagrađen je zbog predanog rada na tome da nijedno dete u Ujedinjenom kraljevstvu ne bude uskraćeno za obrok tokom vremena provedenog u školi.

Rašford je odlikovan ordenom „Reda Britanskog carstva“, koje se dodaje za veliki doprinos u umetnosti, nauci, humanitarnom radu, javnoj ili građanskoj službi.

Povezano:

Humanitarna aktivnost engleskog fudbalera izašla je u prvi plan tokom „zaključavanja“ na početku pandemije virusa korona kada su, zbog činjenice da su škole bile zatvorene, mnoga deca ostala bez obroka koje su dobijala u svojim obrazovnim ustanovama. Rašford je izdvojio velika lična finansijska sredstva, ali uz pomoć saradnika i sponzora obezbedio još mnogo novca kako bi obezbedio milione obroka za školarce širom Ostrva.

Tokom ceremonije u dvorcu „Vindzor“ uz Rašforda je bila i njegova majka Melani, a fudbaler je izjavio da je ona bila njegova inspiracija – kao samohrana majka podizala je Markusa, ali i dva njegova starija brata i dve starije sestre istovremeno.

Posle ceremonije Rašford je izjavio da je sa princem Vilijamom uglavnom pričao o fudbalu i Rašfordovim utiscima sa proteklog Evropskog prvenstva.

Komentari

Vaš komentar