Pronađen nestali fudbaler: Engleska tuguje za Džejmsom Dinom

Premier League 10. maj. 202118:37 > 18:40
Podeli:
fudbal lopta stadion
Shutterstock, Inc

Bivši fudbaler Džejms Din, čije je telo pronađeno četiri dana nakon što je nestao, bio je "nežni džin" i "mašina za golove", rekli su njegovi saigrači.

Džejms Din nije igrao u Premijer ligi, uglavnom je tresao mreže na terenima Nacionalne (pete) lige Engleske, ali je bio izuzetan golgeter u tom rangu i veoma omiljen među saigračima i prijateljima.

Din je poslednji put viđen u sredu oko ponoći u Osvaldtvislu, gradiću nedaleko od Blekburna, a pronađen je u nedelju u ovom gradu. Ali policija Lankašira nije dala nikakve dodatne detalje samo je objavila da se njegova smrt „ne tretira kao sumnjiva„.

Ovaj 35-godišnji fudbaler igrao je za brojne klubove, uključujući Stalibridž Seltik, Čorli i Halifaks Taun. U poslednja dva je bio izuzetno uspešan, postigao je blizu 150 golova. Njegovi bivši saigrači kažu da je bio omiljen u ekipama za koje je igrao.

Zajedno sa njim u timu Čorlija igrao je i bivši as Blekburn Roversa Met Jensen, koji je na vest o Džejmsovoj smrtu rekao je da je „utučen“, dok je odajući mu počast na Tviteru, bivši kapiten Halifaksa Deni Lav rekao je da je bio „veliki nežni džin“ i „mašina za golove“, dok je Jansen dodao da je bio „sjajan momak“.

Pored porodice, od njega su se oprostili i brojni klubovi za koje je igrao.

 

Komentari

Vaš komentar