Proširenje ili novi stadion? Nema odluke bez navijača

Njukasl Sent Džejms park Newcastle United fans prior to the Premier League match at St. James s Park, Newcastle Copyright: Newcastle United v Tottenham Hotspur Premier League Newcastle United fans prior to the Premier Leagu Newcastle United v Arsenal Premier League Newcastle United fans before the Premier League match at S
Simon Moore via Guliver

U Njukaslu razmatraju mogućnost prodaje imena stadiona, ali i mogućnosti koje bi donelo eventualno proširenje u odnosu na izgradnju sasvim novog stadiona. O svim temama biće odlučeno tek nakon konsultacija sa navijačima.

Nisu navijači Njukasla bili srećni kada je prethodni vlasnik Majk Ešli Sent Džejms parku promenio ime u Sports Direkt arena. Novi vlasnici razmatraju načine na koje bi mogli da zarađuju više od samog stadiona i prodaje ulaznica u želji da i ovako osnaže klub i učine ga uspešnijim. Novi izvršni direktor Daren Eles rekao je da će biti razmotrene sve moguće opcije.

U razgovoru za radio BBC Eles je rekao da će u ceo proces biti uključeni i navijači i da nikakve odluke neće biti donete bez konsultacija sa njima.

Njukasl je potrošio više od 200 miliona funti na pojačanja od kada su stigli novi vlasnici, a Eles kaže da u sa ovim kapacitetom tribina i uopšte zaradom koju klub ostvaruje tih 200 miliona nije održiv trošak.

„Znamo istoriju, znamo šta se sve dogodilo kada je promenjeno ime stadiona. To je svakako nešto o čemu želimo da razgovaramo sa navijačima pre realizacije. Moramo da povećamo zaradu ako želimo da klub napreduje. Zato razmatramo sve mogućnostu. Svakako nećemo uraditi ništa što nije dobar poslovni potez ili nešto što bi zasmetalo većini navijača. To nam je veoma važnao, važno je da razgovaramo“, naveo je Eles.

 

Komentari

Vaš komentar