Rašford: Kod Murinja nisam mogao da igram najbolji fudbal

Premier League 11. maj. 202120:34 > 12. maj. 2021 0:523 komentara
Podeli:
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Jedan od najboljih fudbalera Mančester Junajteda Markus Rašford rekao je za engleske medije da ga je stil igre bivšeg menadžera Crvenih đavola Žozea Murinja sprečavao da iskaže sve svoje kvalitete.

Rašford

Murinjo je dve i po godine bio na klupi Junajteda, u periodu kad je mladi Rašford najavljivao raskošan talenat.

Engleski reprezentativac postigao je pet premijerligaških golova tokom Murunjove prve sezone 2016-17, zatim još sedam u sezoni 2017-18. Zatim još tri pre nego što je Portugalac dobio otkaz.

U tom periodu Murinjo se više oslanjao na iskusnije napadače Zlatana Ibrahimovića ili Romelua Lukakua. Svojih pet minuta Rašford je dočekao dolaskom Olea Gunara Solšera.

O periodu pod Murinjom kaže:

Kod Žozea je rekao bih sve bilo u stilu „ti igraš tamo, ti igraš tamo, ti igraš tamo… Da, mogli ste da obavite posao, ali meni je bilo teško da igram svoj najbolji fudbal.“

Rašfordu je prošla sezona pod Solšerom bila najbolja u karijeri po broju datih golova – 22 ukupno od čega 17 u Premijer ligi. Ove je postigao 10 u PL, plus još toliko u ostalim takmičenjima. Dakle, prvi put u karijeri je uspeo da dve sezone zaredom postigne 20 ili više golova.

Komentari

Vaš komentar