Runi nije hteo u Junajted: Poručio sam Fergiju da od..be

Premier League 28. mar 202220:30 > 21:101 komentar
Podeli:
Vejn Runi Mančester Junajted Manchester United manager Alex Ferguson (R) shakes hands with Wayne Rooney as he is substituted during their English Premier League soccer match against Queens Park Rangers at Loftus Road in London December 18, 2011. Manchester United manager Ferguson shakes hands with Rooney as he is substituted against Queens Park Rangers in London
REUTERS/Eddie Keogh

Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Vejn Runi ispričao je kako je svojevremeno odbio prvu ponudu sa Old Traforda.

Povezane vesti

Čuveni engleski reprezentativac rođen je u Liverpulu i ceo život je navijao za Everton. Ponikao je u ovom klubu i veoma mlad pokazao ogroman potencijal. Sada je za engleske medije ispričao kako je odbio prvi poziv ser Aleksa Fegusona da se pređe u Mančester Junajted. Imao je tada samo 14 godina.

„Kada sam počeo da igram fudbal bio sam arogantan kreten. Ferguson je pokušao da me dovede u Mančester Junajted kada sam imao 14 godina. Razgovarao je sa mojim roditeljima. Rekli su mi: ‘dobili smo poziv od Aleksa Fergusona, Mančester Junajted želi da te dovede’. Tada sam rekao: ‘Recite mu da odj.be. Igraću samo za Everton’. Vreme je prolazilo, a ja sam shvatio da želim da igram za Aleksa Fergusona. Upravo je on bio razlog zašto sam na kraju potpisao ugovor sa Mančester Junajtedom“, ispričao je Vejn Runi doživljaj s početka karijere.

Vejn Runi je karijeru počeo u Evertonu, a na Old Traford se preselio sa 18 godina. Za Mančester Junajted je igrao od 2004. do 2017. godine i postao najbolji strelac u istoriji kluba. Ukupno je osvojio 16 trofeje, među kojima su pet titula Premijer lige i jedna Liga šampiona.

Runi je trenutno menadžer Derbi Kauntija i danas kaže da bi jednog dana vrlo rado bio menadžer Mančester Junajteda.

Komentari

Vaš komentar