Ser Aleks o Gaskojnu: Totenhem mu je kupio kuću

Podeli:
Ian Forsyth/Getty Images

Legenda Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson priznao je da i dalje žali za tim što nije doveo Pola Gaskojna jer smatra da bi bivšem reprezentativcu Engleske bilo od velike pomoći da se pridruži Crvenim đavolima.

Gaskojn je Ser Aleksa oduševio svojim nastupima u Njukaslu upravo protiv Mančester junajteda i bio je odlučan u nameri da ga dovede 1988. godine.

Posao je bio dogovoren i Ferguson je bio uveren da će uspeti da kupi vezistu, ali je Totenhem pobedio u toj trci, pošto je oborio rekord Velike Britanije dogovorom vrednim 2.2 miliona funti sa Njukaslom.

„Izgubili smo jednu utakmicu na Sent Džejms Parku, a Gaskojn se tek vratio iz povrede. Bio je neverovatan, ali zaista neverovatan. Ja sam igrao u veznom redu i znam kako to izgleda sa velikim imenima oko sebe. Ja mislim da je on najbolji engleski igrač od Bobija Čarltona. Nažalost nismo uspeli da ga dovedemo i sada to vidim kao veliku grešku“, rekao je Ferguson i nastavio:

„Rekao sam bivšem predsedniku Martinu Edvardsu kada smo se vraćali sa stadiona: ‘Potpiši ovog momka. Pozovite ga u ponedeljak’. A do tada je već sklopio dogovor sa Totenhemom i stvarno mi je bilo žao. To je bilo razočaravajuće jer je on pristao da potpiše, ali onda se predomislio jer je Totenhem kupio kuću njegovim roditeljima“.

 

 

Komentari

Vaš komentar