Ser Aleks: Odjednom nisam mogao da govorim, uplašio sam se

Premier League 13. maj. 202121:353 komentara
Podeli:
Alex Livesey/Getty Images

Legendarni ser Aleks Ferguson otkrio je kako se osećao posle operacije 2018. godine, a priznao je da se najviše plašio da će izgubiti pamćenje.

Uoči premijere filma „Ser Aleks Ferguson: Nikad ne odustaj“, 79-godišnjak je govorio o iskustvima koja su mu promenila život.

Jedno od njih je i hitna operacija koju je imao 5. maja 2018. godine, posle izliva krvi u mozak.

povezane vesti

„Pokušao sam da ustanem iz kreveta i samo sam se srušio. Imao sam veliku sreću što sam pao na policu sa cipelama. Sve cipele su ispale i napravile buku, koju je Keti čula. Prišla je i naslonila me uz zid. To je poslednje čega se sećam“, rekao je Ferguson.

Nakon operacije, najveći strah bio mu je da će izgubiti pamćenje.

„Unuci su bili sa mnom i odjednom sam prestao da pričam. Jednostavno nisam ništa mogao da izgovorim. Bio sam prestravljen u tom momentu, da budem iskren. Počeo sam da razmišljam šta ću dalje da radim. Nisam mogao da govorim, pitao sam se da li sam izgubio pamćenje. A onda sam radio sa logopedom. Ona je bila sjajna, dala mi je zadatak da napišem imena svih članova svoje porodice, imena svojih igrača, a posle desetak dana sve je bilo kako treba“.

Na pitanje koliko ga je ovo iskustvo promenilo, Ferguson je rekao:

„Verovatno ne posmatramo stvari ozbiljno, u smislu svesti koliko smo ranjivi. Ako odem sutra, biću zahvalan na dodatne tri godine života koje sam dobio. To je osećaj koji imam“.

Komentari

Vaš komentar