Širer: Kejn ili odlazi na leto ili ostaje zauvek u Totenhemu

Premier League 15. apr. 202112:39
Podeli:
Hari Kejn
Photo by Clive Rose/Getty Images

Legendarni engleski napadač Alan Širer smatra da je predstojeće leto presudno za Harija Kejna u vezi s odlaskom iz Totenhema.

Spursi su trenutno sedmi u Premijer ligi i zaostaju šest bodova za Vest Hemom, koji je na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Prema poslednjim spekulacijama, Kejn gubi strpljenje i videćemo hoće li insistirati na odlasku iz Totenhema.

Povezane vesti

„Previše poštujem Harija kao igrača i čoveka da bih mu davao savet u vezi s odlukom koja je, što znam iz ličnog iskustva, retko pravolinijska i koju možda neće ni on doneti, na kraju krajeva. Ono što ću reći jeste sledeće: ako će odlaziti, izgleda da će to biti ili ovog leta ili nikada“, napisao je Širer u kolumni za The Athletic.

Kejn je dao 162 gola i osmi je strelac u istoriji Premijer lige, daje gol na svakih 121,8 minuta.

„Hari ima 28 godina i tri meseca, zato smatram da je sada ključni trenutak. U zenitu je, kompletan igrač koji je garancija golova gde god da igra. Ovo je njegovo vreme, ima tri-četiri najbolje godine pred sobom i transfer bi sigurno bio veliki. Za 12 meseci, već je malo teže opravdati takav transfer“, ističe Širer.

Kejn je sa Totenhemom 2018. potpisao šestogodišnji ugovor.

„Tada je atmosfera u Totenhemu bila mnogo bolja. Tada je mogao da se nada osvajanju Premijer lige. A sada? Da li bi se slika promenila ako Murinjo ode? Možda. Lester i Vest Hem pokazuju da se može u prva četiri kada se kockice sklopa, ali više od toga? Spursi su daleko“, zaključuje Širer.

Komentari

Vaš komentar