Solšer: Mediji nisu fer, „tata“ De Hea se brzo vraća

Premier League 5. mar. 202119:451 komentar
Podeli:
Manchester United David de Gea and Dean Henderson De Hea
REUTERS/Laurence Griffiths

Menadžer Mančester Junajteda Ole Gunar Solšer razočaran je medijima na Ostrvu zbog neobjektivnog izveštavanja o odsustvu Davida De Hee, koji je otišao u Španiju kako bi bio uz devojku na porođaju.

Solšer kaže da će se prvi golman Junajteda vratiti „vrlo brzo“. Kritikovao je medije koji su objavili da će španski čuvar mreže odsustvovati sa terena do kraja meseca.

Pravi razlog De Heinog odsustva je lepa vest – on je otišao u Španiju kako bi bio uz svoju devojku na porođaju. U sredu u remiju sa Kristal Palasom 0:0 uspešno ga je zamenio Din Henderson, a mediji su objavili da će tako biti sve do početka aprila.

Izmišljene priče koje su se pojavile u medijima nisu fer prema našim navijačima, niti prema Davidu. Dozvolili smo mu da otputuje jer je želeo da bude uz devojku. Naravno da želimo da se naši igrači vrate što pre, ali pre svega smo ljudi, postoje stvari o kojima moramo da brinemo„, rekao je Ole Gunar Solšer.

Menadžer Junajteda ne zna kad se De Hea tačno vraća, ali kaže da je Din Henderson uspešno obavio zadatak.

David je bio u Španiji za taj fantastičan dan za njega i njegovu porodicu. Ne znam kada će se tačno vratiti, ali to neće dugo potrajati. Din je stao na gol i odradio dobar posao.“

Henderson će svakako stajati na golu i u nedelju kad ekipu Junajteda očekuje gradski derbi sa Sitijem.

Vladine smernice navode da pojedinci koji u Englesku stižu iz inostranstva moraju da budu u karantinu 10 dana. To može da se smanji na pet dana ako plate privatni test za koronavirus i rezultat bude negativan.

Komentari

Vaš komentar