Solšer o Rašfordu: Fudbal sada treba da mu bude prioritet

Premier League 16. okt. 20211:061 komentar
Podeli:
Markus Rašford, Ole Gunar Solšer
Guliver Image/© Phil Oldham/CSM via ZUMA Wire (Cal Sport Media via AP Images)

Ofanzivac Mančester Junajteda Markus Rašford često je u centur pažnje medija zbog svojih aktivnosti van fudbalskog terena, a menadžer „Crvenih đavola“ Ole Gunar Solšer govorio je o tome bi voleo da brzonogi fudbaler više vremena provodi koncentrišući se na svoje nastupe u dresu Junajteda.

Rašford zbog povrde mišića butine nije nastupio za Junajted u tekućoj sezoni, ali se njegov povratak na teren sve više približava.

Mančester Junajted:

Znam da nas tek čeka najbolje od Rašforda. On je za svoje godine ostvario neke sjajne stvari, ali mislim da i dalje napreduje kako postaje sve iskusniji. Imao je vremena da razmišlja i o stvarima koje je postigao van terena jer je zaista ostvario neke neverovatne projekte“, izjavio je Ole Gunar Solšer.

Mislim da bi sada mogao da se prevashodno orijentiše na fudbal jer nas ovde u Junajtedu čeka veliki izazov. Mislim da je on spreman za taj izazov, baš kao što je bio i spreman da igra za svoju zemlju. On želi da se izrazi i mi ćemo mu dati potrebno vreme da pokaže šta sve on može da bude“, rekao je norveški trener.

Rašford je član seniorskog tima Junajteda od 2015. godine, a za reprezentaciju Engleske nastupa od 2016. Za sada je u dresu selekcije „Tri lava“ odigrao 46 utakmica i postigao 12 golova.

Paralelno, 23-godišnjak rođen u Mančesteru predano radi na socijalnim pitanjima i veoma je aktivan u kampanjama koje se bore protiv rasizma, problema beskućnika i gladi među decom. Organizovao je mnoge akcije i ostrvska javnost ga je u više navrata hvalila što koristi svoju popularnost kako bi skrenuo pažnju na neka pitanja.

Komentari

Vaš komentar