Son: Masku nosim samo zbog roditelja, inače ne vidim ništa

Action Images via Reuters/Matthew Childs

Korejski fudbaler Son Hjung-min neko vreme već igra sa zaštitnom maskom jer je svojevremeno povredio očnu jabučicu. Posle pobede nad Portsmutom u FA Kupu rekao je da mu maska predstavlja veliki problem.

Kada se završavao meč sa Aston Vilom nedavno Son je skinuo masku. Poslednjih dvadesetak minuta je odigrao bez nje, da bi zatim ponovo igrao sa maskom protiv Kristal Palasa. Korejski fudbaler je priznao da ne može da vidi dovoljno dobro.

„Nije isto kada igram sa maskom i bez nje. Moj vid je u redu, ali kada mi lopta dođe onda me baš nervira. Ne vidim baš loptu zbog maske. To mi zaista smeta. Protiv Vile me je baš nervirala, jer sam jednom izgubio loptu jer je nisam video“, rekao je Son.

„Da se samo ja pitam igrao bih bez maske. Međutim moji roditelji, porodica, prijatelji me gledaju u Koreji i zabrinuti su. Rizik je ako me neko ponovo udari. Pričali smo posle meča sa Vilom i rekli su mi šta se desilo sa maskom? Zabrinuti su i lekari su mi rekli da je moja odluka da li treba da igram sa njom. Rizik je i dalje veliki jer je prošlo samo sedam nedelja od operacije“, rekao je Son.

Komentari

Vaš komentar