Srpski Brazilac je Svetac: Lijanko Vojnović u Sautemptonu

Podeli:
Lyanco of Torino FC Lijanko Vejnović
Jonathan Moscrop/Sportimage

Brazilsko-srpski fudbaler Lijanko Vojnović (24) dogovorio je transfer sa engleskim premijerligašem Sautemptonom za sedam miliona evra.

Doskorašnji fudbaler Torina prethodnih dana dovodio se u vezu sa španskim klubovima Betisom i Seltom, ali nije došlo do dogovora. U međuvremenu je bio viđen u Votfordu, da bi sad konačno postigao dogovor sa Sautemptonom.

U ovaj klub stiže kao zamena za Danca Janika Vestergarda, koji je prešao u Lester Siti.

Torino na ime obeštećenja dobija sedam miliona evra, a Vojnović ugovor do juna 2025. godine.

Lijanko je od 2017. godine bio član Torina s tim što je jednu godinu proveo na pozajmici u Bolonji. U Italiju je došao na inicijativu Siniše Mihajlovića. U međuvremenu je stekao zavidno iskustvo igranja u Seriji A. Ukupno je 46 puta igrao za Torinu u najjačoj italijanskoj ligi, plus još 13 mečeva za Bolonju.

Lijanko Vojnović je poreklom iz Srbije. Njegov deda Jovan je sa sedam godina stigao u Brazil tokom Drugog svetskog rata. Sa majčine strane je poreklom iz Portugala.

Veoma mlad je počeo profesionalnu karijeru u brazilskoj ekipi Sao Paulo. U tom periodu odigrao je četiri utakmicu za omladinsku reprezentciju Srbije, ali je kasnije promenio reprezentativni dres i odigrao nekoliko mečeva za Brazil U20 i U23.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar