Šta će sad Runi? Derbi zvanično u stečaju i bez 12 bodova

Premier League 22. sep 202118:33 > 18:361 komentar
Podeli:
Wayne Rooney, Derby County
Laurence Griffiths, Getty Umages

Engleski fudbalski klub Derbi Kaunti zvanično je ostao bez 12 bodova u Čempionšipu pošto je zbog loše finansijske situacije ušao u stečaj.

Vlasnik kluba Mel Moris je protekla dva dana obavio razgovore sa igračima i osobljem kluba, čiji su poslovi sada neizvesni.

Moris je rekao da je Derbi Kaunti zbog pandemije koronavirusa izgubio oko 20 miliona funti (oko 23,2 miliona evra) prihoda.

Popularni Ovnovi, koje s klupe predvodi legenda engleskog i svetskog fudbala Vejn Runi pali su na poslednje mesto na tabeli Čempionšipa i trenutno imaju minus dva boda.

U ranoj smo fazi procene mogućnosti koje su na raspolaganju klubu. Pozvali bismo sve zainteresovane strane da se jave. Naši neposredni ciljevi su da osiguramo da klub odigra sve utakmice u Čempionšipu ove sezone i da pronađemo zainteresovane strane kako bi zaštitili klub i zaposlene„, rekao je generalni direktor kluba Endrju Hosking.

Derbi Kaunti je osnovan 1884. godine i svojevremeno je dva puta bio šampion Engleske i tri puta vicešampion. Poslednju titulu osvojio je 1975. godine.

Komentari

Vaš komentar