Hiljadita utakmica Stiva Brusa: I dalje sam tu

Premier League 17. okt 202110:35 > 10:35
Alex Dodd Sportimage

Menadžer Njukasl Junajteda Stiv Brus će u nedelju protiv Totenhema imati 1000. meč u svojoj trenerskoj karijeri. Malo je falilo da ovaj jubilej Stiv Brus ne doživi jer se uveliko pričalo o tome da Njukasl ne želi da sa njim nastavi saradnju.

Novi vlasnici Njukasla žele u budućnosti da ulože veliki novac u klub, a nekako je prirodno i da novi menadžer vodi ekipu. Stiv Brus u prethodnih nekoliko sezona to radi solidno, Njukasl je daleko od zone ispadanja, mada navijači žele što pre da mu vide leđa.

Nije se desilo ono što ste svi hteli. I dalje sam ovde. Probao sam da zadržim dostojanstvo ali je bilo teško. Nadam se da vi novinari dobijate šamare od šefova ili da ste bar malo bili izribani. Ko god da vam je davao informacije nije bio u pravu zar ne? Niste dobro radili svoj posao. Nije bilo lako spremiti nedeljni meč, ono što tražim je samo malo poštovanja, bez obzira koliko to teško bilo„, rekao je Stiv Brus.

Ne radi se o meni, već o napretku kluba i najvažnije da dođemo do rezultata u nedelju jer mislim da smo igrali dobro ove sezone. Treba nam pobeda kako bismo išli gore na tabeli. Biće jedna luda atmosfera kojoj se svi radujemo. Šta god navijači misle o meni treba da vide tim kako pobeđuje. Znam da će biti uz tim u toj atmosferi koja nije skoro viđena na Sent Džejms parku„, dodao je Brus.

Njukasl sa Totenhemom igra od 17 i 30 uz direktan prenos na SK1. Biće to 1000. meč Stiva Brusa kao menadžera, a radi se o prilično kontroverznoj karijeri. Vodio je Brus često timove koji su međusobno veliki rivali. Tako je bio i na klupi Birmingem Sitija i na klupi Aston Vile. Vodio je i Vendzdej i Šefild Junajted, i Sanderlend i Njukasl što mu navijači „svraka“ nikada nisu oprostili. Najveći uspeh ovog 60-godišnjeg menadžera je fiale FA Kupa 2014. godine.

Komentari

Vaš komentar