„Svi smo zabrinuti, na dug rok nećemo moći da se takmičimo“

Podeli:
Tomas Tuhel
Catherine Ivill/Getty Images

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel, govoreći na konferenciji za medije pred gostovanje Mančester junajtedu, upozorio je na poteškoće i opasnosti koje čekaju klub u procesu prodaje.

Ono što će biti jedan od težih udaraca, a direktno je posledica sankcija koje su uvedene klubu, je činjenica da će na leto otići Antonio Rudigre. Tuhel je već ranije objasnio da je situacija u kojoj se klub nalazi svima vezala ruke u pokušaju da se bore za njegov ostanak. Čini se da će Rudigera pratiti i Andreas Kristensen, a ako se sve oko prodaje kluba ne reši, Čelsi neće moći da dovede zamene za njih.

Povezano

„Bio bih manje zabrinut da se situacija oko vlasništva nije promenila i da možemo kao i ranije da se oslonimo na upravljačku strukturu. Ali i to je pod znakom pitanja. Svi smo zabrinuti jer smo svesni da postoji opasnost da je cela ova situacija komplikovanija nego što smo mislili. Kao da nije komplikovano dovoljno samo kada izgubiš igrača kakav je Toni (Rudiger) ili Andreas (Kristensen)“, rekao je Tuhel.

„Veoma je teško zameniti takve igrače i bez problema sa kojima se mi suočavamo. Želim da ostanem pozitivan i da se bavim stvarima na koje možemo da utičemo. Neće biti lakše. Želeli smo da se takmičimo, ali vidite i sami da to na dugi rok neće biti moguće. Borićemo se u nekim kratkim periodima, u nekim mečevima. Imali smo probleme i ranije, ali bio sam zadovoljan strukturom kluba i mentalitetom koji ovaj klub usadi igračima. To je bio osnov svega, da uvek verujemo da možemo da idemo samo napred. Sada, kada je to dovedeno u pitanje sve postaje još teže“, nastavio je Nemac.

„Ključ svega je da pokušamo da zadržimo taj mentalitet, želju da se takmičimo. Zabrinut sam, ali hajde da se nadamo da ćemo naći način da prođemo kroz sve. Treba se nadati da smo svi na istom zadatku, da svi žele da se ovo okonča što pre i što bezbolnije i da ćemo biti spremni kada dobijemo zeleno svetlo da radimo kako treba. A teško je u ovom momentu predvideti kada će se to dogoditi“, zaključio je Tuhel koji sa ovim mislima treba da povede ekipu u Mančester.

Duel na Old Trafordu igra se u četvrtak u terminu 20.45, prenos je na Sport Klubu 3.

Komentari

Vaš komentar