Test pre i posle meča, Vembli konačno dočekuje navijače

Podeli:
Vembli
REUTERS/ Carl Recine

Najave iz prethodnih nedelja postale su stvarnost. Vembli će konačno dočekati navijače u aprilu nakon što je bio prazan duže od godinu dana.

Samo lokalno stanovništvo će imati mogućnost da prati polufinalni meč FA Kupa između Lestera i Sautemptona, naravno u ograničenom broju, dok će za duel finala Liga Kupa između Mančester sitija i Totenhema (25. april) dolazak biti dozvoljen i navijačima.

Šire popuštanje mera u Engleskoj na snazi će biti od 17. maja i od tada će biti dozvoljen dolazak do 10.000 navijača na stadione.

Probni događaji biće organizovani tokom aprila kako bi se u praksi isprobale procedure testiranja na koronavirus koje će biti na snazi tokom Evropskog prvenstva kako bi što većem broju navijača bio dozvoljen dolazak na sedam mečeva koji će biti odigrani na Vembliju, uključujući tu i finale.

Veće Brenta koje pod svojom jurisdikcijom ima oblast na kojoj se nalazi Vembli već je pismenim putem obavestilo vlasnike stanova na svom području i zamolilo ih da izraze interesovanje za dolazak na mečeve Lester – Sautempton i Mančester siti – Totenhem. Prvo polufinale FA Kupa u kome se 17. aprila sastaju Čelsi i Mančester siti biće zatvoreno za gledaoce.

Polufinale FA Kupa 18. aprila moći će da prati 4.000 gledalaca, uključujući tu članove Veća Brenta, ljude iz zdravstvenog sektora, učitelje i nastavnike, studente starije od 18 godina i stanovnike Vembli parka.

„To su grupe koje su odabrane jer su velikim delom već u sistemu testiranja. Drugi događaj će imati više gledalaca, a biće uključeni i navijači dva tima“, navodi se u saopštenju Veća.

Svi koji žele da gledaju utakmicu moraće da imaju negativan test na kovid-19 ne stariji od 24 sata i moraće da ga pokažu i na uslasku na stadion. Od njih će biti zahtevano i da nakon utakmice urade kućni PCR test. Svako ko se prijavi dobiće dve ulaznice.

Komentari

Vaš komentar