Trampa Totenhema i Sevilje: Lamela za Hila + 25 miliona €

Premier League 26. jul. 202119:55 > 19:562 komentara
Podeli:
Stephen Pond/Getty Images

Londonski Totenhem doveo je 21-godišnjeg krilnog fudbalera Sevilje i reprezentacije Španije Brajana Hila, dok je u suprotnom pravcu otišao osam godina stariji Argentinac Erik Lamela.

Španski klub će dobiti i 25 miliona evra. Gledajući samo računicu Sevilja je napravila odličan posao pošto je Hil odigrao svega 12 utakmica za ovaj klub i to sve kao rezerva.

Međutim, u Totenhemu su procenili da je pred ovim momkom velika karijera. On je prošle sezone odigrao 28 utakmica na pozajmici za Eibar i postigao četiri gola u Primeri. takođe je debitovao i za reprezentaciju Španije, a učesnik je i Olimpijskih igara u Japanu.

Hil je sa Totenhemom potpisao petogodišnji ugovor.

S druge strane, Argentinac Lamela će karijeru nastaviti u Sevilji. On je poslednjih osam sezona bio član Totenhema, a stigao je 2013. iz Rome za 30 miliona evra. On je bio jedan od sedmorice igrača – zajedno sa Kristijanom Eriksenom, Robertom Soldadom, Paulinjom, Etjenom Kapuom, Vladom Čirikesom i Naserom Čadlijem, koje je Totehnemo doveo istog leta kad je Gereta Bejla prodao Real Madridu za tadašnji svetski rekord od 85 miliona funti (100 miliona evra).

Lamela je za Totenhem odigrao 255 utakmica i postigao 37 golova.

Komentari

Vaš komentar