Trener kažnjen: Izveo tim sa terena zbog homofobičnih uvreda

fudbal kopačka lopta
Shutterstock, Inc

Trener omladinskog pogona Skelmersdejla kažnjen je zato što je izveo svoj tim sa terena nakon homofobičnih uvreda. Kaznio ga je Fudbalski savez okruga Liverpul, a on insistira da bi zvaničnici morali da priznaju da su pogrešili.

Daren Vildman kažnjen je zato što je povukao ekipu sa terena nakon homofobičnih uvreda koje su dečaci dobili. Nakon izrečene kazne Vildman je pozvao zvaničnike na „zdrav razum“.

Njegovi igrači doživeli su neprijatnost na utakmici odigranoj u junu, a u jednom momentu je trener odlučio da više ne dopušta da igrači trpe zlostavljanje i povukao je tim sa terena. Na odluku da bude kažnjen jer je doprineo prekidu utakmice Vildmen je uložio žalbu. Igrač protivničkog tima i njegov trener koji su bili optuženi za vređanje Vildmanovih igrača takođe su oglašeni krivima i kažnjeni.

Vildman je rekao da nijedan od njegovih igrača nije dobio podršku Fudbalske asocijacije okruga Liverpul, a napomenuo je i da je informaciju o kazni dobio preko onlajn servisa „Whole Game Sistem“.

„Tražio sam da se pokaže zdrav razum i mislim da bi trebalo samo da priznaju da su pogrešili. Stalno ponašaju da FA ima nultu toleranciju na bilo kakve uvrede, da se zalažu za inkluziju ali kada sa reči treba da se pređe na dela onda ti kažu da moraš da igraš. Pa zapravo i ne moraš. Mašu okolo zastavicama u duginim bojama, stavljaju ih svuda, ali u momentu kada neko zaista poželi da pruži pravu podršku onda ga kazne“, rekao je Vildman.

Komentari

Vaš komentar