Tuhel: Maunt je zreo i nije zahtevan, a ima iskru u očima

Premier League 10. apr. 202114:02
Podeli:
Tuhel Maunt
Photo by Clive Rose/Getty Images

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel kaže da Mejson Maunt stoji čvrsto obema nogama na zemlji uprkos pohvalama koje dobija.

Posle poraza od VBA 5:2 kod kuće, nemački stručnjak izjavio je da su pojedini igrači možda malo poleteli, ali Maunt nije jedan od njih.

Povezane vesti

„Stvar je karaktera kako čovek reaguje na pohvale, a one mogu da utiču na isti način kao i kritike: da ostanu u mozgu i da poremet koncentraciju. Kad je reč o Mejsonu, moj je osećaj da je on skroman momak koji može da se izbori s mnogo toga. Ne utiče na njega to da li ga hvale ili ne, da li je odigrao dobro ili loše… Fokusiran je, nije momak koji često menja raspoloženja“, ističe Tuhel.

Ove sezone, Maunt je na 41 utakmici u svim takmičenjima upisao osam golova i šest asistencija.

„Nikada ne osetim da je Maunt umoran posle pauze zbog reprezentativnih mečeva. Veoma je svestan sebe i ima zdrav pristup situaciji u kojoj se nalazi. Uživa u trenutku i zna šta ga je dovelo do svega toga, šta ga čini jakim fudbalerom i osobom. Nije zahtevan momak, zreo je, a istovremeno ima dečačku iskru u očima – to je vrlo dobra kombinacija“, dodaje Tuhel.

Čelsi je trenutno peti na tabeli Premijer lige sa 51 bodom, jednim manje od Vest Hema i po dva više od Totenhema i Liverpula.

Komentari

Vaš komentar