Tuhel: Nisam ja policija, verujem da će igrači doći na vreme

Podeli:
Tomas Tuhel, Žoržinjo
Pool via REUTERS/Mike Hewitt

Pred utakmicu Lidsa i Čelsija menadžer "plavaca" Tomas Tuhel je dobio pitanje o praksi Frenka Lamparda koji je imao jasno utvrđena pravila kažnjavanja fudbalera koji kasne na treninge i ostale klupske obaveze. Svi oni koji su se "uspavali", koje je "uhvatio crveni talas" ili kojima je "pas pocepao opremu za trening" pa su zbog toga kasnili dobijali su novčane kazne.

Tuhel je po svom dolasku u Čelsi malo promenio stvari. Uspeo je da ujedini tim i igrače, ali da sa druge strane održi disciplinu. Ipak izgleda da je sigurno da je Frenk Lampard mnogo oštrije discpilinovao igrače.

Ne znam za njegove novčane kazne. Prvo verujem igračima da će doći na trening na vreme jer je grupa kao porodica. Ako želiš da živiš sa nekim u harmoniji, onda svi moraju da prihvate neke vrednosti zbog kojih porodica postoji. Više sam zainteresvoan za veorvanje i osećaj istih vrednosti i da ih ubedim u vrednosti nego u to da postavljam pravila i kazne. Nisam protiv kazni ali mislim da je to nešto što se rešava u svlačionici i da je to nešto što mogu da reše iskusniji igrači„, rekao je menadžer Čelsija Tomas Tuhel.

Potpuno je jasno da ako trening počinje u 11, onda počinje u 11, ne u pola 12. Međutim imam osećaj da je ovo pouzdana grupa„.

Svi dolaze na vreme. To je jedino što me se tiče. Ako neko dođe minut kansije, nisam ja policija. Neću da stojim na prozoru i da proveravam vreme. Imam posao kojim treba da se bavim i očekujem igrače da to poštuju. Treba postavljati primer kako se živi u Čelsiju„, završio je Tuhel.

Čelsi inače u subotu od 13 i 30 igra protiv Lidsa u Premijer ligi uz direktan prenos na Sport Klubu 1

Komentari

Vaš komentar