Tuhel: Zlatna lopta? Niko ne može da pobedi sam

Premier League 30. nov. 202117:35 > 17:45
Podeli:
Thomas Tuchel
AP Photo/Matt Dunham via Guliver Image

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel svestan je da predstoji izazovan period do kraja godine, ali ističe da ga dočekuje spreman.

„Biće izazovno, ali bilo je tako i ranije. Ne menjamo svoju rutinu. Imamo dobru komunikaciju sa medicinskim timom i pokušali smo da predvidimo opterećenje igrača i da vidimo šta nam treba u narednim utakmicama. Idemo korak po korak, ako pogledate predaleko, videćete da dolaze teške nedelje. Zato se fokusiramo na detalje, sledeću utakmicu, možda na naredne dve utakmice. Na igračima je da budu jaki, ali i da oporavak shvate veoma ozbiljno. Ne plašimo se rotacije“, rekao je Tuhel.

povezane vesti

U sredu će lideri prvenstva igrati protiv ekipe Votforda, koju vodi Klaudio Ranijeri.

„Oni sada igraju sa više samopouzdanja i pokušavaju da sprovedu visoki presing. Imali su odličan rezultat protiv Mančester junajteda. Klaudio Ranijeri, to ime govori samo za sebe. Imao je toliko klubova, izuzetno je iskusan trener. Biće to prvi put da igram protiv njega i biće mi zadovoljstvo“.

U ponedeljak je Čelsi proglašen za klub godine zahvaljujući dostignućima i muške i ženske ekipe.

„To je lepa nagrada. Rezultat je timskog rada. Svi igrači i igračice su zaslužili da se nađu na toj listi. Ako pojedinci blistaju, to je zbog timskog rada. Imamo jaku akademiju, jak ženski tim. Zato svaka čast vlasniku i svima koji su zaduženi.“

Kada je reč o Zlatnoj lopti, nemački stručnjak nije želeo da otkrije ko je po njegovom mišljenju zaslužio laskavo priznanje. Ali je otkrio kakav je njegov stav prema toj nagradi.

„Lično ne verujem u značaj pojedinačnih nagrade u ovom sportu. Bitan je timski rad, nijedan igrač ne može sam da pobedi u fudbalskoj utakmici. Nije moguće“.

Komentari

Vaš komentar