Uprave Sitija i Liverpula na sastanku zbog odnosa navijača

Premier League 16. dec 202214:561 komentar
Mančester Siti Liverpul Mohamed Salah of Liverpool is challenged by Bernardo Silva of Manchester City during the Premier League match between Manchester City and Liverpool at Etihad Stadium on April 10, 2022 in Manchester, England. Manchester City v Liverpool - Premier League
(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Visoki zvaničnici Liverpula i Mančester sitija održali su sastanak kako bi pokušali da popreve odnose navijača dva kluba pred duel u Liga kupu kojim oba tima nastavljaju sezonu posle pauze zbog Mundijala.

Klubovi u Engleskoj vraćaju se u akciju odmah nakon Svetskog prvenstva, a na Etihadu će 22. decembra u meču Liga kupa odmeriti snage Mančester siti i Liverpul.

Biće to prvi meč za oba kluba od početka novembra, ali i prvi međusobni duel od oktobra i pobede Liverpula 1:0 na Enfildu u Premijer ligi. Upravo taj meč je obeležilo i mnoštvo incidenata i ružnih napisa o tragediji u Hilzborou i Hejselu, a po ko zna koji put navijači Sitija su i pesmom na ružan način podsećali na ova dva tužna događaja. Takođe, brojni predmeti su ubačeni na teren nakon što je Mohamed Salah postigao gol koji je na kraju doneo pobedu domaćinu.

To je bio već treći put u samo šest meseci kako su navijači Sitija optuženi da pevaju pogrdne pesme o tragedijama koje su pre više decenija zadesile navijače Liverpula i nije prvi put da se nešto takvo čuje sa stadiona u aprilu svake godine kada se obeležava godišnjica oba događaja.

Navijači Liverpula optuženi su za pljuvanje ka klupi Pepa Gvardiole na utakmici odigranoj pre dva meseca, ali je istraga ovim povodom utvrdila da se to nije dogodilo.

Čelnici dva kluba zato su održali sastanak kako bi pokušali da poprave uveliko narušene odnose svojih navijača.

Uz visoke zvaničnike oba kluba, članove obezbeđenja sastanku su prisustvovali i članovi nedavno osnovanog Borda navijača kao i predstavnici najbrojnije grupe navijača Mančester sitiija, Siti Matters.

Nakon sastanka objavljeno je zajedničko saopštenje:

„U proteklih pet ili šest sezona mečevi naša dva kluba bili su među najzanimljivijim utakmicama na svetu. I pored toga, ne možemo da ignorišemo ponašanje malog broj navijača sa obe strane koje je u više navrata bilo u prvom planu uprkos dobrom fudbalu i rezultatima.

Zbog toga smo odlučili da se sastanemo i pokušamo da popravimo odnose ali i da se obavežemo na zajednički rad koji će dovesti do boljeg ponašanja navijača na budućim mečevima“, navedeno je u saopštenju.

Pismo su potpisali izvršni direktori oba kluba, Bili Hogan i Feran Sorijano, a ono je poslato svim vlasnicima godišnjih ulaznica oba kluba.

Komentari

Vaš komentar