Vajlder nije „cvećka“: Zahtevao milione da napusti Šefild

Premier League 25. mar. 202119:18 > 19:30
Podeli:
Alex Livesey Getty Images Sport

Vlasnik Šefild Junajteda princ Abdulah tvrdi da je dojučerašnji menadžer ovog kluba Kris Vajlder svojevoljno napustio Bramajl Lejn.

Princ Abdulah bin Musa’ad bin Abdulaziz Al Sa’ud rekao je za engleske medije da je Kris Vajlder dva puta želeo da podnese ostavku na mesto menadžera Šefild Junajteda i pritom zahtevao isplatu od četiri miliona funti da bi to učinio.

Vajlder je sporazumno napustio Bramal Lejn 13. marta nakon skoro pet godina provedenih u klubu. Bio je izuzetno uspešan u prve četiri godine. Uspeo je da Šedild Junajted dovede iz trećeg ranga (League One) do Premijer Lige i prošle sezone osvoji visoko deveto mesto u elitnog rangu.

Međutim, ove sezone kola su krenula nizbrdo. Popularne Oštrice nalaze se zakucane na poslednjem mestu.

Princ Abdulah kaže da uprkos lošim rezultatima nije želeo da otpusti Vajldera.

Rekao sam Krisu da ga nećemo otpustiti makar izgubili sve utakmice do kraja sezone. Kazao sam mu: ‘Želim da ostanete sa nama. Ne govorim o emocijama, samo verujem da ste najbolji menadžer koji će nas vratiti u Premijer ligu„, ispričao je vlasnik kluba za Skaj Sports.

Princ je obećavao Krisu Vajlderu da će na kraju sezone sesti i razgovarati o pojačanjima. Međutim, menadžer nije tako mislio.

Kris je u jednosatnom razgovoru objasnio zašto želi da podnese ostavku. Rekao je da oseća da je timu potrebna promena, nešto novo. Bili smo tada vrlo jasni i rekli smo da ne želimo da ga otpustimo, ali ako sam želi da podnese ostavku, može, s tim što nećemo da mu platimo isti novac kao kad bismo ga otpustili. Tada su njegovi predstavnici započeli prepisku mejlovima. Bili smo zapanjeni kad smo saznali da je tražio četiri miliona funti za ostavku. Rekli smo da mu nećemo platiti toliki novac. Kazali smo ‘Podnesite ostavku, mi vas ne otpuštamo’. Zašto bismo morali da mu isplatimo gotovo jednogodišnju platu?„, kaže vlasnik Šefild Junajteda, princ Abdulah.

U međuvremenu ekipu je preuzeo trener mladog tima (U23) Pol Hekingbotom i vodiće ga do kraja sezone.

Istovremeno, mediji pominju da je srpski trener Slaviša Jokanović kandidat da preuzme ekipu sledeće sezone.

„Kad izgubimo ‘Sve oko njega je smeće'“

Princ Abdulah otkriva da nije bilo baš sve idealno na relaciji vlasnik kluba – menadžer.

Rekao sam Krisu da nisam srećan što ponekad posle poraza kad razgovara sa medijima kaže: ‘Ne mogu da napravim tortu od peska’ ili kaže: ‘Sve što imam su igrači iz Čempionšipa’. To se ne odražava dobro na imidž kluba. Ti igrači su prošle sezone bili sjajni, završili na devetom mestu na tabeli. Nemam ništa protiv toga da Kris preuzme sve zasluge kad pobedimo, ali trebalo bi da preuzme bar deo odgovornost i kad izgubimo. Nemojte, pod pritiskom nekih poraza, reći da je ‘sve oko mene smeće‘“, kazao je princ Abdulah.

Komentari

Vaš komentar