Venger žali što nije ranije otišao: Real, Juve, Junajted…

Premier League 8. nov 202118:52 > 20:176 komentara
Podeli:
Arsen Venger
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Legendarni menadžer Arsenala Arsen Venger priznao je da je trebalo ranije da napusti Tobdžije, a rekao je da je prve tenzije u upravi osetio 2007. godine.

Francuski stručnjak preuzeo je Arsenal 1996. godine i napustio ga 2018, a sa klubom je osvojio 17 trofeja i igrao je finale Lige šampiona.

Povezane vesti:

„Potpuno sam se identifikovao sa klubom, to je bila moja greška. Moja fatalna mana bila je ta što sam previše voleo to gde sam bio. Žalim za time. Trebalo je da odem negde drugo. Nekada se pitam, da li se nešto slomilo posle te sezone u kojoj smo bili bez poraza? Godina 2007. bila je prelomna tačka, tada sam prvi put osetio tenzije unutar uprave. Bio sam razapet između lojalnosti klubu i lojalnosti Dejvidu (Dejnu, suvlasniku). I dalje se pitam jesam li učinio pravu stvar, jer život nije bio isti posle toga“, rekao je 72-godišnji Venger aludirajući na prodaju Arsenala ruskom milijarderu Ališeru Usmanovu.

Venger ističe da je imao mnogo drugih ponuda tokom perioda u Tobdžijama.

„Mogao sam da preuzmem reprezentaciju Francuske, a reprezentaciju Engleske dva ili tri puta. Dvaput sam mogao da odem u Real Madrid, mogao sam da pređem i u Juventus, Pari Sen Žermen, čak i u Mančester junajted“, dodaje Francuz.

Komentari

Vaš komentar