Zbog čega Glejzeri ne bi želeli Kontea?

Premier League 25. okt 202122:579 komentara
Podeli:
Ina Fassbender/Pool via Getty Images

Kao favorit broj jedan da nasledi već "pečenog" Ole Gunara Solšera iskristalisao se Antonio Konte. Međutim, ni taj potencijalni angažman izgleda nije po volji svih u Mančester Junajtedu.

Navodno je Italijan spreman da se odrekne principa da ne preuzima ekipu usred sezone. To bi uradio samo jer je u pitanju klub sa Old Traforda. Iako se mnogima dopada ta ideja, ima i glasova protiv. Javio se Geri Nevil, ali on i nije najveća prepreka realizaciji ovog projekta.

povezano

To mogu da budu samo oni u čijim rukama su i nož i pogača, a to su braća Glejzeri. Vlasnici Mančester Junajteda ali i još jednog veoma uspešnog sportskog kolektiva Tampa Bej Bakanirsa, navodno kako piše „La Republica“ imaju tri razloga zbog kojih im Konte ne deluje kao najsrećnije rešenje.

Prvi je činjenica da se Konte nigde nije zadržao duže od tri godine. I to toliko samo u Juventusu, praktično na početku velike trenerske karijere. U ostalim sredinama angažman je trajao najviše dve sezone, a Glejzeri žele trenera na duže staze. Zbog toga je Solšer i imao tako dugo ovoliki kredit.

Drugi je Potencijalni sukob sa prvom zvezdom tima Kristijanom Ronaldom. Konte od svojih ekipa traži presing po čitavom terenu, a Ronaldo definitivno nije igrač koji u ovim godinama to praktikuje. I teško da će da se menja. Pitanje je da li će Konte to da trpi i to najavljuje netrpeljivost dva čoveka koji bi trebalo po njihovoj viziji da nose tim u narednom periodu.

Na kraju treći razlog koji italijanski list navodi je podrška najveće klupske legende Ser Aleksa Fergusona, koju i dalje uživa Solšer. Da li su ovi navodi stvarni ostaje da se vidi u danima koji slede, a koji bi mogli da odrede sudbinu ostrvskog giganta u narednih nekoliko godina.

Komentari

Vaš komentar