Modrić: Nadam se da video tehnologija neće opstati

Primera 15. dec. 201615:09 > 15:12
Podeli:
Denis Doyle/Getty Images

Na ovogodišnjem svetskom klupskom fudbalskomprvenstvu eksperimentalno je korištena nova video tehnologija koja omogućava sudijama da pomoću video snimka provere sporne momente na meču i u odnosu na to donesu odluku.

U polufinalnom duelu između Atletiko Nasionala i Kašime Antlers prvi put je jedanaesterac dosuđen nakon video „čelendža“, a u drugom polufinalnom meču koji su odigrali Klub Amerika i Real Madrid gol Kristijana Ronalda priznat je takođe nakon gledanja ponovljenog snimka. Tačnije, iako je dobio upozorenje od „video sudije“ da gol možda i nije „čist“, glavni sudija je nakon pregledavanja snimka rešio da ostane pri prvobitnoj odluci da gol važi.

Gledaoci su se osećali prevarenim, kao u ostalom i dan ranije, kada je „istorijski“ penal dosuđen zbog faula napravljenog nad igračem koji nije imao loptu.

Luka Modrić prvi je igrač koji se oglasio na ovu temu. I nada se da je ovo prvi i poslednji put da je nešto ovakvo video.

„Ova novotarija unosi mnogo konfuzije. Pre nekoliko dana smo imali sastanak na ovu temu, ali, nisam baš mnogo obraćao pažnju jer se nadam da ovo pravilo neće zaživeti. Igrači treba da se koncentrišu na fudbal a svakako ćemo videti šta će da se desi. Moje prvo mišljenje nije pozitivno“, rekao je Modrić nakon meča polufinala.

Sledeća prilika da vidimo na delu tehničku novotariju oko koje su mišljenja podeljena biće Mundijal u Rusiji.