Nemanja Maksimović u Valensiji

Primera 8. jan 201721:46 > 21:49
Podeli:
Phil Walter, Getty Images Sport

Nemanja Maksimović novi je igrač Valensije.

https://twitter.com/VCF_Nordic/status/818170289586638851

Član zlatne generacije Orlića iz Astane je kao slobodan igrač stigao u španski klub sa kojim je potpisao ugovor do 2021. godine uz mogućnost da ugovor bude produžen za još godinu dana.

Kako mu je do isteka ugovora sa kazahstanskim klubom ostalo svega šest meseci, Astani će pripasti obeštećenje od 300.000 evra.

Pričalo se mnogo o tome gde će jedan od najtalentovanijih veznih igrača koje Srbija ima nastaviti karijeru. Pričalo se da ga u svojim redovima žele Sporting, Juventus, Monako, Benfika, Roma, Sevilja, Marsej, Olimpijakso, Lion i još neki, ali se Maksimović odlučio za Valensiju u kojoj ga sa novim saigračima očekuje ozbiljna borba za opstanak u elitnom društvu.

Intersantno je da je dovođenje srpskog internacionalca u Valensiju poslednji posao sada već bivšeg sportskog direktora kluba Hesusa Marije Pitraha koji je još jedan u nizu članova uprave koji je podneo ostavku.

Nemanja Maksimović je počeo da igra fudbal u rodnoj Banji Koviljači. Igrao je u omladinskom pogonu Crvene zvezde odakle je, nakon kratke epizode u Veroni otišao na pozajmicu u Domžale. Astana je bila sledeći korak, a sada se Maksimović seli u španski klub.

Ljubitelji fudbala svakako se sećaju Maksimovićevog gola kojim je u 118. minutu meča protiv Brazila Srbiji doneo titulu šampiona sveta, a u Astani će ga pamtiti kao igrača čiji im je gol doneo istorijski plasman u Ligu šampiona.

Nemanju Maksimovića sada ćemo gledati u jednoj od najjačih liga sveta i u direktnim prenosima na Sport Klubu uživati u njegovom talentu.