Alves: U Barseloni su bili nepristojni i nezahvalni

Primera 20. feb 201711:39 > 11:41
Podeli:
Getty Images, Maurizio Lagana

Desni bek Juventusa Dani Alves kritikovao je upravu svog bivšeg kluba Barselone rečima da Katalonci ne umeju da se ophode prema igračima.

Brazilac je tokom osam godina na stadionu Nou Kamp osvojio 23 trofeja, a u intervjuu za ABC otkrio je da niko u Barseloni nije razgovarao s njim o novom ugovoru dok FIFA nije 2014. zabranila klubu da registruje nove igrače zbog kršenja pravila.

“Dopada mi se kada sam voljen i odlazim ako me ne žele. U moje poslednje tri sezone stalno sam čuo da ‘Alves odlazi‘, ali niko iz menadžmenta nikad mi ništa nije rekao. Bili su nepristojni, lažni i nezahvalni, ponudili su mi produženje samo zbog kazne FIFA“, kaže 33-godišnji Alves i dodaje:

“Zaigrao sam njihovu igru i potpisao ugovor koji je uključivao klauzulu po kojoj mogu da odem besplatno godinu dana kasnije, tako sam im uzvratio. Ljudi koji vode Barselonu nemaju pojma kako da se ophode prema svojim igračima“.

Takođe, Alves smatra da su navijači previše kritični prema igračima, pošto su zviždali svom timu tokom meča sa Leganesom (pobeda 2:1). Brazilac problem vidi u novinarima.

“Deo krivice snose i mediji, ne volim kada izmišljaju stvari, manipulišu i kreiraju loše raspoloženje. Zainteresovani su jedino za morbidnosti, a ne za istinu – moraju da nas poštuju jer iza svakog fudbalera stoji ljudsko biće“.