Inijesta: Imamo veće koristi od Nejmara, nego od para

Primera 29. jul 201716:53 > 16:55
Podeli:
David Ramos, Getty Images Sport

Kapiten Barselone Andres Inijesta poručio je Nejmaru da bi trebalo da ostane u katalonskom klubu posle izveštaja koji ga poslednjih dana povezuju sa transferom u Pari Sen Žermen.

Sveci‘ navodno već neko vreme pregovaraju sa Barselonom, a spremni su da ponude sumu koja bi nadmašila rekordan transfer Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester Junajted prošle godine.

Ne smatram da bi Barselona imala veće koristi od 200-300 miliona od toga što ima Nejmara u svojim redovima. On je jedan od najboljih fudbalera na svetu, a ja uvek želim najbolje u svom timu. Nemam nikakvu sumnju u to da svi želimo da ostane. Voleo bih da novinari prestanu toliko da postavljaju pitanja o Nejmaru, ali da bi se sve okončalo, postoji samo jedan način – Nejmar će morati da se oglasi“, istakao je Inijesta.

U Nejmarovom ugovoru sa Barselonom stoji klauzula po kojoj klub koji ga želi mora da plati 200 miliona evra. Brazilac je, inače, otkazao put u Kinu sledeće nedelje pošto je „zauzet transferom.

Inijesta je takođe priznao da je na treningu u petak došlo do varnica između Nejmara i Nelsona Semeda, ali je pokušao da umanji taj incident, istakavši da je važan samo zbog spekulacija o transferu.

Istina je da je došlo do incidenta, koji može da bude deo treninga. Ali, zbog situacije i svega što se priča o Nejmaru širom sveta, ima veliki značaj. Ali, za nas koji smo bili tu nema nikakav“, naglasio je Inijesta.