Barsa potvrdila: Nejmar hoće da ode!

Primera 2. avg 201710:20 > 13:14
Podeli:
Mike Ehrmann, Getty Images Sport

Brazilac Nejmar se u utorak uveče se vratio u Barselonu, ali propustio je prepodnevni trening u sredu. Nešto kasnije sa "Kamp Nou" stadiona su zvaničnim saopštenjem potvrdili želju napadača da napusti klub i ode u Pari sen Žermen.

 Kako se navodi Nejmar i njegov otac obavestili su čelnike Barselone o želji da ovog leta promeni klub.

U vezi sa situacijom klub saopštava da ugovor može da bude raskinut nakon novčane uplate u iznosu od 222 miliona evra propisanog uvgovor, koji važi od 1. jula ove godine. Do tada Nejmar je i dalje igrač Barselone, ali ima i privremeno odobrenje da ne učestvuje na trenizima“, piše u saopštenju.

Brazilac je u sredu u trening kampu proveo svega 37 minuta i tom prilikom saigrače je obavestio da odlazi iz Barselone.

Na klupskom Tviteru ubrzo se pojavila zvanična informacija da je Nejmar dobio odobrenje trenera Ernestea Valverdea da ne trenira i „reši pitanje svoje budućnosti“.

https://twitter.com/sportmacro/status/892663290299633668

Dvadesetpetogodišnji fudbaler bi trebalo da se preseli u PSŽ za rekordnih 222 miliona evra.

Ranije se pojavila informacija da je rukovodstvo fudbalske lige Španije rešilo da blokira prelazak Nejmara u PSŽ, ali im to nije pošlo za rukom. 

Klub iz Pariza će posle angažovanja Nejmara biti primoran da do 31. januara 2018. proda igrače u vrednosti od 110 miliona evra kako ne bi prekrišio pravila finansijskog fer pleja. Pominje se i da će Nejmar potpisati ugovor sa kompanijom u čijem je PSŽ vlasništvu i potom od sponzorskog ugovora sam platiti otkupnu klauzulu.

Nejmar je u Barslonu došao 2013, a prošle sezone je postigao 20 golova u 45 mečeva u svim takmičenjima.