Valdano: Real ubijaju sebični Ronaldo i Isko

Primera 4. dec 201710:00 > 10:05
Podeli:
Victor Chavez/Getty Images for Soccerex

Bivši argentinski reprezentativac i fudbaler Real Madrida Horhe Valdano komentarisao je za španski "AS" situaciju kroz koju prolazi "Kraljevski klub". On veruje da uznemirenost tima uzima danak u rezultatima, ali i da Zidan ne veruje svojoj klupi.

Valdano je i kao igrač i kao trener branio boje „Kraljevskog kluba“, a na „Santjago Bernabeu“ je proveo više od šest godina.

Jedan od glavnih problema madridskog kluba je neujednačenost. I više od toga. Kristijano Ronaldo i Isko traže gol u svakoj situaciji i žele sami da reše meč. Sebični su. Benzema i Ronaldo vrlo često loše sarađuju. Pored toga Zidan ima ozbiljan problem da izbalansira krizu u kojoj se tim nalazi. Zato je u poslednjem kolu Primere startovao tim koji je počeo finale Lige šampiona„, rekao je Valdano.

On je takođe istakao da je pitanje rotacije dilema poput one – šta je starije koka ili jaje?

Prošle godine je Zidan rotirao i svi su bili potentni i spremni da doprinesu. Činilo se da Real ima 20 startera. Tada je i atmosfera bila dobra. Takav koncept nije doneo dobre rezultate na početku ove sezone. Sada Zidan ne rotira previše, ima bolje rezultate, ali je atmosfera lošija. Vlada anksioznost u svlačionici„, istakao je Valdano.

Na kraju je posvetio pažnju i predstojećem Svetskom prvenstvu.

Mislim da će grupna faza prvenstva biti dosadna. Nema grupe smrti, u svakoj grupi postoje dva favorita, a ostali će morati da se ozbiljno pomuče za bilo šta. Uzbuđenja počinju tek od četvrtfinala„, zaključio je Valdano.

Valdano je za Gaučose odigrao samo 23 utakmice za 15 godina, ali u pravom trenutku, jer je 1986. godine došao do titule svetskog šampiona.