Inijesta zna nešto više: Kutinjo je pravo pojačanje

Premier League 14. dec 20176:51 > 6:53
Matthew Lewis/Getty Images

Vezista Barselone Andres Inijesta izjavio je da bi defanzivac Palmeirasa Džeri Mina i igrač Liverpula Felipe Kutinjo bili prava pojačanja za januarski rok.

Ako Barselona želi da se pojača na određenim pozicijama, onda to treba da uradi sa igračima koji podnose pritisak igranja u velikom klubu. Mina i Kutinjo su prava pojačanja za nas„, izjavio je Inijesta.

U toj izjavi verovatno ne bi bilo ništa čudno da iskusni igrač nije „u isti koš“ stavio Kolumbijca, koji je već kaparisan i od prvog januara zvanično postaje član katalonskog giganta, i brazilskog plejmejkera za kojeg se još uvek ne zna da li će ostati na Enfildu ili će se preseliti u Barselonu. Ipak, izgleda da Inijesta zna nešto više po tom pitanju.

Podsetimo, saga oko Kutinjovog transfera u Kataloniju trajala je gotovo čitavog leta, na kraju je Klop isterao svoje i Brazilac je ostao na Enfildu, međutim, u poslednje vreme su sve glasnije najave da će selidba uslediti u januaru.

Želja sjajnog igrača nije sporna, ali bi tačka sporenja mogla biti visina obeštećenja. Liverpul je letos tražio 200 miliona evra, a u kom pravcu će pregovori ići od januara ostaje da se vidi.

U međuvremenu, mediji u Francuskoj spekulišu da su Crveni spremili i zamenu u liku Tomasa Lemara, veziste Monaka.