Gedešu prija Valensija i želi da ostane

Primera 26. apr. 201815:02 > 15:17
Podeli:
Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Otac Gonzala Gedeša kaže da bi Valensija mogla Pari sen Žermenu da pošalje ponudu za transfer portugalskog fudbalera kako bi ovaj i posle pozajmice ostao na "Mestalji" gde se sledeće godine igra Liga šampiona.

Portugalsko krilo Gonzalo Gedeš je ove sezone uz Zazu, Rodriga, Santija Minu i Žofrija Kondogbiju među najzaslužnijima za odličnu igru Valensije koja će gotovo izvesno igrati sleće godine Ligu šampiona. Gedeš je asistirao ove sezone za 11 golova u Primeri, a postigao ih je četiri. 

Valensija Gonzala poseduje kao pozajmljenog igrača jer je PSŽ za njega platio 30 miliona evra da dođe u Pariz iz Benfike. Rodrigo Gedeš, Gonzalov otac, smatra da bi ostanak njegovog sina u Španiji bila najbolja opcija za sve strane.

Svi znamo da vlasnik Valensije Peter Lim pokušava da ga otpupi od Pari sen Žermena ali to zavisi od mnogo faktora. Ne mislim da će Valensija propustiti priliku da ga kupi s obzirom na to da igraju u Ligi šampiona sledeće godine“ kaže Rodrigo Gedeš.

Zgodna strana cele priče po Valensiju je i ta što PSŽ ima nameru da proda Portugalca da bi sa eventualnih 40 miliona evra od prodaje namirili obaveze koje nameće finansijski fer plej UEFA. Gonzalo Gedeš takođe ne bi imao ništa protiv da nastavi da radi sa trenerom Marselinom.

Mon sin bi voleo da nastavi u Valensiji ali sada ne znamo ništa. Sve je na pariskom klubu, a takođe moramo da vidimo da li će moj sin ići na Svetsko prvenstvo. Tek oko 30. juna ćemo znati tačno gde igra sledeće sezone. Gonzalo je želeo da igra više, a u Parizu gde ima mnogo zvezda to nije moguće. Ovde je našao mir i kao njegov otac mislim da je najbolje da ostane u Valensiji. U PSŽ bi sedeo na klupi i to nije u njegovom interesu“ kaže Gedeš senior.