"Svaki roditelj bi želeo sina kao što je Inijesta"

Primera 27. apr 201810:38 > 12:06
Podeli:
Alex Caparros/Getty Images

Predsednik Barselone Žozep Marija Bartomeu pohvalio je vezistu tog kluba Andresa Inijestu i istakao da će odluku o svojoj budućnosti doneti isključivo sâm 33-godišnjak.

Očekuje se da će Inijesta u petak zvanično saopštiti da će krajem sezone napustiti Barsu, sa kojom je, u toku 17 godina duge karijere, osvojio 31 trofej.

Bartomeu je izrekao mnogo lepih reči na račun momka koji je došao do osam ligaških trofeja, ali i do četiri odličja Lige šampiona, ali je odbio da komentariše bilo šta što se tiče njegove budućnosti i mogućeg odlaska u Kinu.

Od 2004. godine do sada, Inijesta je bio najvažniji igrač kog smo imali jer je bio u projektu svakog trenera sve od Franka Rajkarda„, istakao je Bartomeu i dodao: „O svojoj budućnosti mora da se izjasni sâm Inijesta. On mora da dâ objašnjenje, ja ne mogu da kažem ništa tim povodom. Moramo da ga poštujemo posle karijere kakvu je imao ovde. Svaki roditelj bi želeo sina kao što je Inijesta„.

Inijesta na pragu osvajanja devete ligaške titule sa Barsom, kojoj je jedino potreban remi protiv Deportiva la Korune u subotu, da bi se vratila na tron.